Netteki Blog

Yağlı Saçlar İçin Ne Yapmalı Çözüm Önerileri

28.02.2023
351
Yağlı Saçlar İçin Ne Yapmalı Çözüm Önerileri

Yağlı saç sorunu ile uğraşan bir çok insan vardır. Ancak her bir bireyde görülen bu yaşlı saç sorunun sebepleri farklılık gösterebilir.

Yine de genel olarak saçların hızlı bir şekilde yağlanmasının sebebi saçların aşırı derecede fazla sebum üretmesidir.

Bunun dışında kalıtsal sebeplerden dolayı çevresel faktörler yanlış saç şampuanı seçimi beslenme ya da kullanılan ilaçların yan etkilerinden dolayı da saçlarınız yağlanabiliyor.

Saçlarınız eğer çok sık bir şekilde yağlanıyorsa o halde asıl çözüm saçlarınızı sürekli olarak temiz tutmaktır. Bunun için saçlarınızı sürekli yıkamanız gerekir.

Aynı zamanda kullanmış olduğunuz şampuandan dolayı da saçlarınız yağlanıyor olabilir. Bundan dolayı şampuanınızı değiştirerek yağlanmaya karşı etkili bir model almanızı öneririz.

Ayrıca şeffaf şampuanlar sizler için daha mantıklı bir seçimdir. Kremli şampuanlardan ve saç kremlerinden kaçınmanız gerekir.

Saçınızdaki yağı temizleyebilmek için eczanelerde satışa sunulan şifalı toprağı da kullanabilirsiniz. Bu şifalı toprak saçınızdaki fazla yağı temizleyecektir.

Saçların yıkanması durumunda sıcak su kullanmak da yapılan en büyük hatadır. Çünkü sıcak su sebum üretimini hızlandırır.

Bunun yerine ılık su kullanınız. Ayrıca saçınızı yıkadıktan sonra tararken fırça kullanmayınız. Fırça sebumu diplerden alarak diğer bölgelere doğru yayar. Bundan dolayı da normal tarak kullanmanız daha iyi olacaktır.

Bayanlar ise saçlarını çok fazla derecede sıkıp toplamamalıdır. Yapılan örgüler de çok sıkı olmamalıdır. Bunun yerine daha açık ve rahat örgüler tercih edilmelidir.

Eğer yapmış olduğunuz tüm bu uygulamalara rağmen saçınızdaki yağ oranında bir değişim olmuyorsa o halde hemen bir dermatolog ile irtibata geçmeniz gerekiyor.

Saçlarınızdaki yağ sorununu işinde uzman olan dermatoloğa anlatarak bu konuda daha profesyonel bir çözüm yöntemi alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.