Netteki Blog

Örgü el yapımı atkı bere şapka modelleri

28.02.2023
275
Örgü  el yapımı atkı bere şapka modelleri

Elde örülen, el örgüsü şapka ve bereler sıcak tutarlar, soğuk kış günlerinde üşümemek için hiç çıkarmayacağınız bir aksesuar olur sizin için.

Özellikle soğukların çok olduğu, kışların çetin geçtiği bölgelerde yaşayanlar atkı ve bere olmadan evden dışarı çıkamazlar. Hasta olmamak için dikkatli ve sıkı giyinmek zorunda kalırlar.

Atkı ve bere örmek için, sıcak tutması açısından yün oranı yüksek yünler kullanılmalıdır. Kalın ve yünlü iplerle örülen atkı ve bereler daha sağlıklı olur.

Bere çeşitleri çok fazladır, özellikle bayan modellerinde çok çeşit bulunmaktadır. Değişik renk seçenekleri ile cıvıl cıvıl modeller soğuk havalarda daha karşıdan görünce bile insanın içini ısıtırlar.

Model olarak büyük ve kukuletalı modeller, kafayı ve kulakları saran daha küçük modeller, kasket şeklinde kullanılan modeller vardır.

Atkılarda ise uzun ve boynu iyice saran, sıcak tutan modeller bulunur. Daha büyük ve şal modellerini sevenler için geniş atkılar çok kullanılmaktadır. Erkek bayan fark etmeden geniş atkılar kullanılmaktadır.

Atkı ve bereyi takım olarak kullanmak şık bir görünüm sağlamaktadır, aynı iple örülmüş takım halinde atkı ve bereler kullanalar çoğunluktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.