Netteki Blog

Dişi Köpeklerde Regl Belirtileri

28.02.2023
376
Dişi Köpeklerde Regl Belirtileri

Köpeklerde regl dönemlerinin ani kanamalar sonucunda meydana çıkmadığını belirtmek gerekiyor. Kanamalardan önceki süreçlerin de değerlendirilmesi gerekecektir. Şöyle ki bu dönemlerde farklı hastalıkların baş göstereceğini düşünebilirsiniz.

Ancak üst üste olması halinde regl belirtileri olduğunu anlayabilirsiniz. Bu belirtilerden bazılarını sıralacak olursak;

Öncelikli olarak dişi köpeklerin eskisine nazaran daha da huysuz bir hale geldiğini gözlemleyeceksiniz.

Her zaman yattıkları yerler yerine daha da serin ve betonların tercih etmeleri söz konusudur.

Ara ara ateşlenmelerin daha meydana geldiğini söylemeliyiz.

Daha agresifr olduklarını da gözlemlemek mümkün.

Bu süreçte tüylerinin de daha fazla döküldüğünü söylemek gerekiyor.

Ara ara satin ve mutsuz bir psikoloje dahi büründüğünü göreceksiniz.

Tüm bu belirtiler kapsamında da regl dönemlerinin başlamış olduğunu anlayacaksınız. Gün sayıları ise köpeklerin cinsine göre değişim gösterecektir.

Kimisinin 20 güne kadar bu dönemde kaldıkları biliniyor. Sahiplerinin ise dönem içerisinde daha dikkatli olmaları gerektiğini söylemeliyiz.

Regl Döneminde Köpeklere Nasıl Davranmalı?

Regl dönemlerin daha da huysuz olan köpeklere, sahiplerinin ilgili davranmaları önemlidir. Ara ara bu ilgiden dolayı agresif davranışları da olabilirsiniz.

Ancak çok fazla yalnız bırakmamalı ve yanında olduğunu hissettirmelisiniz. Sabırlı davranarak sürecin daha da ılımlı geçmesini sağlayabilirsiniz.

Bunun dışında kanamalar için bir takım önlemler almak mümkün. Özel bezler ya da bed kullanımlarına da yer verebilirsiniz.

Bu sayede evin içinde ya da yattığı bölgede kan lekelerinin oluşmamasını sağlamış olacaksınız. Regl sürecinde köpeklerin daha fazla su tükettikleri gözlemleniyor.

Mutlaka suyuna dikkat etmeli ve düzenli olarak tüketmesini sağlamalısınız. Aynı şekilde beslenmesi için de titizlikle ve sabırla programlarına dikkat etmelisiniz.

Dönemin sona ermesi halinde de temiz hava alması adına dışarıya çıkarmanız ve keyifli zaman geçirmeniz faydalı olacaktır.

Yorumlar
  1. .. dedi ki:

    Benim kopegim 6. Ay da ilk adet dongusunu gerceklestirdi. 25 gun civari bi surec devam etti. Bittikten 3 hafta sonra tekrar bi kanama gelmeye basladi ? Bu nasil olabilir , bir bilginiz varmi. Vet.devam ediyor diyor sizce durum nedir