Netteki Blog

Yaprak Sarmasının Yanına Ne Gider , Sarmanın Yanına Ne Gider

Yaprak Sarmasının Yanına Ne Gider , Sarmanın Yanına Ne Gider

Yaprak Sarmasının Yanına Ne Gider , Sarmanın Yanına Ne Gider ?

Yaprak Sarmasının Yanına Ne Gider , Sarmanın Yanına Ne Gider sorusunu sormak bile insanın iştahını açıyor. Yaprak sarmasının Türk mutfağında öyle bir yeri var ki ister ara sıcak ya da meze gibi sunulabilir. Akşam öğünün de ana yemek , çay saatlerinde en iyi ve en şık ikramlık olabiliyor. Yeri ve lezzeti bu kadar geniş iken yanına ne yapılacağı konusunda bir çok fikir verebiliriz sizlere.

Kalabalık ve şık misafir sofralarının olmazsa olmazlarından sarma, zeytinyağlı, etli ya da lahana sarması seçenekleri ile de pratik alternatifler sunuyor. Sarmanın çeşidi çok elbette, yöreye ve ya malzemelerine göre farklılık gösteriyor. Yaprak sarmasını yapmak uzun yemesi ise kısa sürüyor bunu hepimiz kabul etmeliyiz. Emekli ve lezzet bombası olan bu ürünün yanına en çok ne yakışır hadi birlikte bakalım.

Dikkatinizi çekebilecek ve size bugün ne pişirsem sorusuna cevap olabilecek diğer yazılarımızı sizlerle paylaşıyoruz. Başlıklara tıklamanız yeterli olacaktır.

Sarmanın Yanına Ne Gider ?

Yaprak sarması yeterince efor gerektiren bir yemektir. Bu şık ve lezzetli yemeğin yanına ne gider sorusunun net ve şık cevaplarını paylaşıyoruz. Eğer çay saatleriniz de sunacaksanız ;

  1. Peynirli börek
  2. Limonlu kek
  3. Milföylü börek çeşitleri (dondurulmuş börek çeşitleri uğraşmanıza gerek kalmaz. Ya da milföy hamurunda evdeki malzemelerden siz bir börek yapabilirsiniz. )
  4. Zeytinli poğaça , Peynirli poğaça , Dereotlu Poğaça , Sade açma ve ya poğaça
  5. Patates salatası
  6. Kısır
  7. Mercimek köftesi
  8. Hazır yufkadan tava da börek (yapımı oldukça pratik ve ekonomiktir. Sizi yormayan ama börek kıvamında bir lezzettir.
  9. Hazır yufkadan gözleme (Peynirli , ıspanaklı , patatesli )
  10. Kabak mücveri , Patates Mücveri

lezzetleri yapmayı tercih edebilirsiniz. Yukarıda paylaştığımız 9 lezzet hem pratik hem de ekonomiktir. Evdeki malzemeleriniz ne var ise ona göre kendinize bir menü yaratabilirsiniz.

Sarmanın Yanında Ne Gider ?

Sarmanın Yanında Ne Gider ?

Akşam ve ya öğlen yemeğinde sarma ikram edecekseniz sofranızı tamamlayacak menüleri oluşturmak için önerilerimize bakabilirsiniz. Çorba ,salata vb. lezzetlerden hangisi en çok yakışır hadi birlikte inceleyelim.

  • Kremalı domates çorbası
  • Mercimek çorbası
  • Sebze çorbası
  • Taze fasulye yemeği
  • Bezelye yemeği
  • Patates yemeği
  • Patates salatası
  • Közlenmiş patlıcan salatası
  • Börek çeşitleri
  • Cacık
  • Şerbetli tatlı çeşitleri (ekmek kadayıfı, kalburabastı, şekerpare ve tulumba)

Sizin de başka lezzet önerileriz var ise yada yazımızdan esinlenip menü oluşturursanız lütfen yorumlarda buluşalım. Herkese afiyet olsun , sağlıklı günler diliyoruz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.