Netteki Blog

Peygamber Efendimizin Hayatının Özeti Kısaca

28.02.2023
481
Peygamber Efendimizin Hayatının Özeti Kısaca

Hz. Muhammed (SAV) 20 Nisan 471 yılında Mekke’de dünyaya geldi. Babasının adı Abdullah, annesinin adı da Amine idi. Ancak Daha kendisi doğmadan babası vefat etmişti.

Kendisi doğunca da o zamanların adeti olduğu için O’na 4 yaşına kadar süt annesi Halime baktı. Daha sonra annesinin yanına geldi.

6 yaşındayken annesi Amine de vefat etti. Bunun üzerine O’na dedesi Abdulmuttalip bakmaya başladı.

Ancak 2 yıl sonra, 8 yaşına geldiğinde dedesi de vefat etti. Bundan sonra O’na amcası ve aynı zamanda Hz. Ali’nin(RA) babası Ebu Talip bakmaya başladı.

Ticaretle ilgilenen peygamber efendimiz o zamanlarda herkesin saygısın ve güvenini kazanmıştı. Bu sırada da o zamanın en zenginlerinden olan Hz. Hatice (RA) ile evlendi.

Bu evlilikten 6 çocukları olduysa da sadece Hz. Fatıma (RA) kendisinden sonra vefat etti. Diğer çocukları O hayattayken vefat ettiler. Çocuklarının adı; Abdullah, Zeynep, Rukiye, Ümmü Gülsüm, Kasım ve Fatıma.

O zamanlar insanlar çok saygısız ve zorbaydılar. Kan davaları ve haksızlıklar, cinayetler ve hırsızlık gibi suçlar çok artmıştı.

Ancak O tüm bunlardan uzaktı ve toplumda büyük bir saygı ve güven duyulan tek kişiydi. Hatta daha 35 yaşındayken Kâbe onarımı sırasında anlaşmazlık çıkmıştı.

Kabileler kanlı bir kavgaya girmeden birisinin teklifi üzerine oradaki istisnasız herkes Peygamber Efendimizin (SAV) hakemliğini kabul etti ve sorun çözüldü.

Bu aralarda sık sık Hira dağındaki mağaraya çekilen Peygamber Efendimiz (SAV) 610 yılındayken 40 yaşında Cebrail (AS) tarafından peygamberlikle müjdelendi.

Bundan 5 yıl sonra ilk hicreti 315 yılında bir gurup Müslüman Habeşistan’a (bu günkü Etiyopya) göç ederek yaptılar. 7 yıl sonra da 622 yılında en yakın dostu Hz. Ebu Bekir ile Medine’ye göç etti. 632 yılında Medine’de vefat etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.