Netteki Blog

Patates yemeğinin yanına ne gider ?

28.02.2023
2.521
Patates yemeğinin yanına ne gider ?

Patates yemeğinin yanına ne gider ?

Patates yemeğinin yanına ne gider sorusunun en net ve en ekonomik lezzetleri cevabını içeren bir yazı derledik. Patates her mutfakta olan , herkesin lezzetine bayıldığı mükemmel bir lezzettir. Haşlaması , kızartması , salatası ve sulu yemeği olarak bir çok farklı hali mevcuttur. Hem ekonomik hem de lezzet bombası olan patatesi her öğünde tükete biliyoruz. Kahvaltı , akşam yemeği ,çay saati fark etmiyor mutfağımız da özel bir yeri vardır.

Patates yemeği bile bir kaç çeşiti var ; etli , kıymalı ve sade olarak yapmayı tercih edebilirsiniz. Patates yemeğinin yanına yakışacak birbirinden  pratik ve lezzetli yemeklerin listesini sizler ile paylaşıyoruz .

Patates yemeğinin yanına ne yapılır ?

Çorba lezzetlerinin ve alternatiflerini sizlere sunalım öncelikle.

1 –Yeşil Mercimek Çorbası

Bitkisel protein bombası olan yeşil mercimek patates yemeğinde menüyü dengelemek açısından en iyi alternatiflerde biridir. Oldukça doyurucu bir tariftir. Eğer bu çorbayı yapmayı tercih edersiniz , menünüz de pilava ve ya makarnaya yer vermenize gerek kalmaz.

yeşil mercimek çorbası yanına ne gider ne yapılır ?”  yazımızı da bakabilirsiniz.

2 – Kremalı Mantar Çorbası

Klasik çorba tariflerinden farklı bir öneri arayışındaysanız ana yemek tadında ki bu özel çorba tam aradığınız lezzet olacaktır. Mantar eti anımsatan lezzeti tadı ile damaklarınızı şenlendirecektir. Vitamin açısından da bağışıklığınızı güçlendirecektir.

Patates yemeğinin yanına ne gider ?

3 –Sebzeli Bulgur Pilavı

Pilav yapmak isterseniz sebzeli bulgur pilavı patatesin sadeliği yanında lezzet şöleni olacaktır. Ana yemekler etsiz olmaz diyorsanız ve patates yemeğini et ile birlikte sunacaksanız bulgur pilavını sebzeli olarak tüketebilir, etli patates yemeğinin yanına ne yapılır sorusunun en net cevabıdır.

4 –Domates Soslu Makarna

Etli, kıymalı patates yemeğinin yanına ne gider ? sorusunun tek cevabı domates solu makarnadır. Hepsinin yanına kuşkusuz en çok yakışacak lezzettir. Akşam yemeklerinde hamur işi tüketmeden doymuyorum diyorsanız anında hazırlayabileceğiniz makarna hem zamandan tasarruf ettirecektir hem de ekonomiktir.

5 – Cacık

Hem salata yerine alternatif hem de çorbanın yerine alternatif bir lezzettir. Yaz kış demeden her daim bol naneli cacık kültürümüz de yerini çoktan almışp ve her sofranın baş tacıdır. Ferahlatıcı lezzeti ile yemeğinize en iyi eşlik eden alternatiflerden biri olacaktır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.