Netteki Blog

Tahinli Kurabiye nasıl yapılır

28.02.2023
367
Tahinli Kurabiye nasıl yapılır

Tahinli kurabiye; ağızda dağılan kıvamı ve kendine has lezzetiyle oldukça lezzetlidir. Tahinli kurabiyeyle çay sohbetlerinizi çok daha keyifli hale getirebilir, çocuklarınıza okul sonrasında sürpriz yapabilirsiniz.

Tahinden tatlısından tuzlusuna kadar birçok lezzet elde edebilirsiniz. Aynı zamanda oldukça faydalı bir besin kaynağı olan tahin; özellikle kış aylarında tüketildiği zaman, gribe ve birçok enfeksiyona karşı vücudunuzu korur.

A, E ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olan tahin içeriğinde de birçok mineral ve vitamin barındırır.

Kurabiye denilince insanın aklına ısırınca ufalanan ve ağızda dağılan birbirinden lezzetli kurabiyeler geliyor. Çok hassa bir dokusu olan tahinli kurabiye bırakın ağzınıza götürmeyi daha elinize alır almaz dağılmaya başlıyor.

O yüzden pişirdikten sonra biraz dikkatli olmak lazım. Tamamen soğumadan tepsiden almayın. Tabaktan tabağa taşımaya çalışmayın, taşırsanız da bu işlemi bir spatula yardımıyla yapın.

Çok rahat toparlanıp şekillenen tahinli kurabiyenin tadı tahin helvasına oldukça benziyor. Ama tahinli helvadan çok daha yumuşak ve kadife gibi bir dokusu oluyor.

Eğer tahin tadını ve kokusunu seviyorsanız bu kurabiye favoriniz haline gelebilir. Malzemesi çok olmayan ve canınız istediği zaman 10 dakikada hazırlayabileceğiniz tahinli kurabiye tarifini sizlerle paylaşalım.

Tahinli Kurabiye Malzemeler

1 su bardağı tahin

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvıyağ

4,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı kırılmış fındık

Pudra şekeri (üzeri için)

Tahinli Kurabiye Yapılışı

Derin bir kabın içerisine pudra şekerini, tahini ve sıvı yağı koyup iyice karıştırın. Fındığı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu ve unu da ekleyin.

Kurabiye hamurunu iyice yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp bu parçaları dilediğiniz biçimde şekillendirin.

Yağlanmış veya yağlı kağıt olan tepsiye şekillendirmiş olduğunuz hamuru dizin. Önceden 180 derece ısıtılmış olan fırında tahinli kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Sonrasında servis tabağına alıp biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek süsleyin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.