Netteki Blog

Justin Bieber Hayatı Kısa Özet

28.02.2023
295
Justin Bieber Hayatı Kısa Özet

1 Mart 1994 senesinde Kanada’da doğmuş bir pop şarkıcısıdır. 2008 senesinde Youtube’a yüklediği video sayesinde dikkat çekmiştir.

Onu ilk keşfeden kişi ise Scoot Braun olmuştur. Sonrasında ise Bieber’i ünlü sanatçılar ile tanıştırmıştır. Bunların arasında Usher dikkat çekicidir.

Ardından ise Justin Bieber’in ilk single çalışması piyasaya sürülmüştür. Bu çalışmanın ismi ise One Time olarak bilinmiştir. Şarkı çok sevilmiştir. Kısa sürede ise 15. Sıraya kadar çıkmıştır. Ayrıca ABD listelerinde de 20. Sıraya yükselmiştir.

İlk albümü ise 2009 senesinde piyasaya sürülmüştür. Albüm büyük bir başarı elde etmiştir. Baby şarkısına çekilen video ise hem Mtv hem de Youtube üzerinden milyonlarca kişi tarafından büyük bir beğeni ile izlenmiştir.

2010 senesinde ise şarkıcı, Amerikan Müzik Ödüllerinde birçok başarı elde etmiştir. Yılın Sanatçısı, Yılın En iyi Çıkış Yapan Sanatçısı, Yılın Pop Rock Albümü, ve Yılın En İyi Pop Rock Erkek Sanatçısı ödüllerini almıştır. Benzer başarıyı MTV ödüllerinde de göstermiştir.

En İyi Sanatçı ödülü almıştır. Diğer albümü Believe ise 2012 senesinde piyasaya sürülmüştür. Albüm büyük başarı kazanmıştır.

Guinnes Rekorlar Kitabına Giriş

Believe albümü ile sadece 18 yaşına büyük bir satış rekoru kırmıştır. Bu albüm ile de rekorlar kitabına girmeye hak kazanmıştır.

Boyfriend isimli single çalışması ise 1. Sıraya kadar yükselmiştir. Bu albümden çıkardığı tüm single çalışmaları ise listelere 1. Sıradan giriş yapmayı başarmıştır.

2016 senesinde ise gösterdiği üstün performanslar ile yine Guinness Rekorlar kitabına girmeyi başarmıştır. 8 defa bu başarıyı sadece geçen sene göstermiştir.

Bu süre zarfında Grammy ödüllerine de aday gösterilmiş ve ödülü kazanmıştır. 2017 senesindeki ödül töreninde de tam 4 dalda ödüle uzanmayı bilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.