Netteki Blog

Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer? Kızarıklık İçin Ne Yapılmalı

28.02.2023
427
Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer? Kızarıklık İçin Ne Yapılmalı

Yiyeceklere Dikkat
Sivilcelerin birçok nedeni vardır. Portakal, greyfurt yenilmemeli, domates suyu içilmemeli. Bayanlarda saçı uzun olanların saçının yanaklarına değmemesi gerekli. Gece yatarken mutlaka saç toplanarak yatılmalı.

Alnınıza ve yüzünüze değmemesi gerekli. Gün içinde saçlarınızı ne kadar temiz tutarsanız tutun gün içerisinde bakteriler üremeye başlıyor.

Bu bakteriler cildinize değdiği zaman da bakteriler yüzünüze geçiyor ve bunlar sivilceyi tetikliyor. Bir tatlı kaşığı lavantayı bir bardak suda yedi sekiz dakika kaynattıktan sonra ılıtıp suyu içilebilir.

Hatta hepsini içmenize gerek yok. Dibinde kalan birkaç yudumu sivilceli yerlere sürmeden bastırabilirsiniz. Çünkü lavanta çok güçlü antibakteriyel ve antiviraldir.

Bu mevsim geçişlerinde havadaki mikrobu kırmak istiyorsanız, tencerede kaynattığınız suyun içine lavanta atın. Buharını dolaştırın. Günde bir bardak 15 gün uygulayıp bir hafta ara verilir. Tekrar on gün uygulayıp bırakılmalıdır.

Taze Patates Rendeleyin

İkinci bir teknik de şöyle; Taze bir patates rendeleyebilirsiniz. Patateste potasyum ve birçok mineral bulunmaktadır.

Birkaç damla zeytinyağı, bir çorba kaşığı süt, bir tahta kaşığı bal, biraz da yulaf unu serpiniz. Bir adet yaş maya atıp karıştırın.

Hem ekonomik hem de sağlıklı bir karışım ortaya çıkacaktır. Hem ekonomik hem de faydalıdır. Bütün yüzünüze sürün. Güneşten cildimiz yanıyor ve lekeler oluyor diyorsanız aynı yöntemi deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.