Netteki Blog

Sibirya Kurdu Husky Yavru Bakımı

28.02.2023
285
Sibirya Kurdu Husky Yavru Bakımı

Annesinden yeni ayrılan yavru köpeğin eve alıştırılmasına çalışılır. Yalnız kaldığı zaman anne ve kardeşlerinin özleminden dolayı ağlayan yavruyla fazla ilgi gösterilmemesi gerekir.

Aksi takdirde sürekli aynı ilgiyi bekler ve gösterilmediğinde mutsuzlaşır. Yeme alışkanlığının günde 5 öğün olacak şekilde düzenlenmesi ve köpek büyüdükçe öğün sayısının azaltılması gerekir.

Yemek her gün aynı saatlerde verilmeli ve yemeğini bitirmediğinde önünden kaldırılmalıdır.

Yavru Sibirya Kurdu Bakımında Neler Yapılmalı?

Yavruların diş değiştirme döneminde kemirme eylemi öne çıkar ve küçük yaştan itibaren diş kaşıntıları nedeniyle etrafa zarar vermesi yerine oyuncak kemikler verilebilir.

Doğal kemikler kaynatılarak verilebilir ve aşırıya kaçmamak gerekir. Sindirim bozukluğu görülebileceği için kemik verirken de aşırıya kaçılmaması gerekir.

Tasma alışkanlığının kazandırılması da önemlidir. Küçük yaşta tasmaya alıştırmak ilerisi için yararlıdır. Yavru köpeğe adının öğretilmesi için tek heceli isim seçilmesi uygun olacaktır.

Yemek verirken, ilgilenirken ve onları çağırırken ismi tekrarlanmalı ve ismine alışılması sağlanır.

Cinsine uygun isim seçilmesi ve ileride değiştirilmemesine dikkat edilmesi de önemlidir. İsmini öğretirken düdükte kullanılması ve düdük sesine alışan köpeğin eğitimi için gereklidir.

Havlaması Nasıl Önlenir?

Annelerinden ve kardeşlerinden ayrılan yavru köpek yeni yerini yadırgar ve sürekli olarak birisinin ilgisine ihtiyaç duyar. Yalnız kaldıklarında sızlamalar başlar ve bu daha sonra şiddetlenerek havlamaya dönüşür.

Havlamanın önüne geçmek için yanlarına saat yada açık radyo konulması olumlu sonuç verecektir. Köpeğin bulunduğu ortama zil konularak havladıklarında zile basılması havlamasını engelleyecektir.

Havlamayı önlemek sabır gerektir ve her ağlayışında sabırsız davranarak köpeğin bulunduğu yere gidilmemesi gerekir. Gidildiğinde havlamayı kesebilmek mümkün olmayacaktır.

Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Uykudan kalktıklarında veya yemekten biraz sonra istenilen yere tuvaletini yapılacak yere götürülmesi gerekir ve yaptığı takdirde ödüllendirilir.

Evde tuvalet eğitimi için bulundukları ortamın yarısına gazete kağıdı serilir ve gazete kağıdına yaptığında ödüllendirilir.

Gazete üzerinden başka yere yaptığında pisliği temizlenirken köpek yanlarında olmalı ve sahibinin hareket ve tavırlarından yanlış yaptığı hissettirilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.