Netteki Blog

Muhabbet kuşu alırken nelere dikkat edilmeli ?

28.02.2023
388
Muhabbet kuşu alırken nelere dikkat edilmeli ?

Muhabbet kuşu alırken nelere dikkat edilmeli? Muhabbet kuşu seçimi nasıl yapılır? Muhabbet kuşu alınırken nelere dikkat edilmeli? Tüm bu sorular ve çok daha fazlasının cevabını birazdan sizlere gerekçeleriyle birlikte paylaşacağız. Genellikle evde beslemek amacıyla alınan muhabbet kuşları arasında seçim yapılırken kişilerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlara dikkat edilmediği takdirde ilerleyen süreçte pişmanlıklar yaşanabilmektedir.

Muhabbet kuşu alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden birisi hangi amaçla almayı planladığınız olmalıdır. Bazı kişiler her ne kadar tavsiye etmiyor ve karşı geliyor olsak da üretim yapmak amacıyla muhabbet kuşu alabiliyor. Bu nedenle kuşunuzu alırken öncelikle alma amacınızı belirlemeli, buna göre kafesinizi seçmeli ve kafese bağlı olarak kuşlarınızı ve sayısını belirlemelisiniz.

Muhabbet Kuşu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Muhabbet kuşu alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? – Evde sizinle birlikte yaşaması için bir arkadaş seçimi yapmak istiyorsanız vazgeçilmez bir dost olacak muhabbet kuşları harika birer evcil hayvandır. Kısa sürede size bağlanan bu minik dostlarımız sizden sürekli sevgi ve ilgi bekleyecektir. Benzer şekilde onlarda size devamlı olarak bir ilgi gösterecek ve sizinle vakit geçirmek isteyecektir. Zamanla size karşı olan bağlılığı o kadar kuvvetli olacaktır ki sizinle birkaç gün görüşemez ve yalnız kalırsa strese girecek ve bunun sonucunda sağlık sorunları yaşayacaktır. Peki, muhabbet kuşu alırken nelere dikkat edilmeli?

1- Kuşunuzu Alacağınız Yeri Dikkatli Seçin

Sizinle yaşaması için seçim yapacağınız muhabbet kuşunu alırken dikkatli olmalısınız. Kuşunuzun sizden önce nerede kaldığı, beslenme koşulları ve kafes boyutu gibi detayları iyice araştırmalısınız. Çünkü muhabbet kuşları kafeslerinin yeri dahi değiştirildiğinde duygusal olarak etkilenebilen oldukça narin canlılardır. Genellikle alışkanlıklarını değiştirmek istemezler.

2- Sağlıklı Olduğundan Emin Olun

Seçim yapacağınız minik dostumuzun sağlık durumunun iyi olduğundan emin olun. Bunun için onu bir süre gözlemlemeniz genellikle yeterli olacaktır. Kafesinin içerisinde oldukça hareketli görünüyor, uçuyor ve duruşu dik bir şekildeyse bu onun oldukça sağlıklı olduğuna işaret edecektir. Bunun yanı sıra bakışlarının canlı ve tüylerinin de parlak olduğundan emin olun.

3- Yavru Tercih Etmelisiniz

Evde beslemek için tercih edebileceğiniz muhabbet kuşları farklı özellikler ve renklerde olabilir fakat her ne olursa olsun seçim yaparken yavrulardan yana olmanızı tavsiye ediyoruz. Kısa sürede erginliğe ulaşan bu dostlarımız bu süreci sizinle birlikte geçirmesi size karşı olan bağlılığını artıracağı gibi eğitim ve bakım gibi konularda daha hızlı geri dönüş almanız mümkün olacaktır.

4- Renk Seçimi

Muhabbet kuşu beslemek isteyen kişiler kuşunun rengini seçerken özgür olabilirler. Kendinize daha yakın hissettiğiniz bir renge sahip olan muhabbet kuşunu seçebilirsiniz. Renk seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken ya da sakıncalı bir durum söz konusu değildir.

5- Cinsiyet Seçimi

Muhabbet kuşunuzu seçerken kuşunuzun cinsiyeti onun sahip olacağı özelliklerde etkili olacaktır. Bu yüzden cinsiyet seçiminizi dikkatli bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Erkek kuşlar dişilere göre daha hareketli olmaları nedeniyle tercih sebebi olabilir. Dişi muhabbet kuşları genellikle daha agresif tavırlar sergileyecektir. Erkek muhabbet kuşları genelde daha uzun öter ve bu esnada kafalarını da sallar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.