Netteki Blog

içerde Celal Çetin Tekindor Kimdir

28.02.2023
296
içerde Celal Çetin Tekindor Kimdir

1945 Sivas doğumlu Celal Çetin Tekindor Ankara Devlet Konservatuvarı mezunu tiyatro sahnelerinin dizilerin ve sinema filmlerinin aranılan oyuncularından biridir. Bugüne kadar birçok tiyatro yapıtında sinema filminde ve dizide boy göstermiş usta oyuncu, son günlerde rol aldığı İçerde dizisiyle de ortalığı kasıp kavurmaktadır.

Kariyer basamakları

Kariyerinde birçok ödül bulunan belki de Türk sinema tarihinin en başarılı karakter oyuncularından biri olan Celal Çetin Tekindor’un, 1988 yılından bu yana Zerrin Tekindor’la mutlu bir evliliği vardır.

Hira Tekindor adında bir kız çocuğu sahibi olan usta oyuncu, aynı zamanda etkileyici ses tonu sayesinde bir çok reklam filminde seslendirmeler yapmaktadır. 1963 yılında giriş yaptığı gösteri dünyasında birçok başarılı projede yer alan usta aktör, magazin dünyasında özel hayatıyla hemen hemen hiç gündeme gelmemiş desek pekte yanlış sayılmaz.

Birçok yeni nesil oyuncunun kendisini örnek aldığı ünlü aktör, yer aldığı projelerde beraber rol aldığı oyuncuların performansını arttırdığı birçok eleştirmen tarafından dile getirilmektedir.

Sivaslı sanatçı hem şehrinin hem de mezun olduğu Ankara Devlet Konservatuvarının guru kaynağı olarak oyunculuk hayatını başarılı bir şekilde devam ettirmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.