Netteki Blog

Aynı Anda İki Açıköğretim Üniversite Okunur Mu?

28.02.2023
4.082
Aynı Anda İki Açıköğretim Üniversite Okunur Mu?

Aynı Anda İki Açıköğretim Üniversite Okunur Mu?

Bu konumuzda Aynı anda iki açık öğretim üniversite okunur mu sorusunun veya başka benzer bir ifadeyle Aynı anda iki açık öğretim bölüm okunur mu sorusunun cevabını vereceğiz.Bazı arkadaşlarımız örgün öğretim okurken ikinci üniversite kapsamında açık öğretim yazarak hem örgün üniversite mezunu olmakta hem de açıköğretimi bitirerek hayatlarına yön vermeye çalışmaktadır.Birçok kişi örgün öğretim sayesinde işe giremeyeceğini düşündüğü için açıköğretime de yönelmektedir.Öğrenciler genel olarak örgün öğretim okurken ikinci üniversite kapsamında gerek Anadolu üniversitesi gerek Atatürk üniversitesi gerekse de İstanbul üniversitesinden aöf programlarına kaydolmaktadır.Aynı anda iki açıköğretim okunur mu sorusunun cevabını tabii ki henüz cevaplamadık.Ama sorunun cevabı “EVET” okunur.Ben örneğin Çukurova üniversitesi’nde okurken aynı zamanda 2. üniversite kapsamında Atatürk üniversitesi iş sağlığı ve güvenliği okuyordum.Bunun yanısıra o zamanlar yeni açılmış bir bölüm olan Anadolu üniversitesinde de web tasarım ve kodlama okuyordum.Yani anlayacağınız 3 bölüm birden okuyordum.Unutmadan söyleyelim 2 açıköğretim programını okuyabilmeniz için farklı üniversitelerin açık öğretim programlarına kaydolmanız gerekir.Örneğin bir tanesi Atatürk üniversitesi diğeri Anadolu üniversitesi.Fakat şunu belirtmemiz gerekir ki aynı anda 2 tane örgün öğretim okuyamazsınız.Bunuda sizlerle ek bilgi olarak paylaşmak isterim.2. bir örgün bölüme kayıt yaptırabilmeniz için diğer örgün öğretimden kaydınızı sildirmeniz gerekmektedir.Bunun yanısıra açıköğretim programlarına devam edebilmeniz için de harcını düzenli olarak yatırıyor olmanız gerekiyor.Sorularınız olursa yorum bırakırsanız soru-cevap şeklinde devam edebiliriz.Aynı anda iki açık öğretim bölüm okunur mu sorusunun cevabını verdik.

Yorumlar
  1. g dedi ki:

    örgün lisans programı okurken istanbul üni açıköğretim lisans okuyabilir miyim

    1. admin dedi ki:

      Evet okuyabilirsiniz.

  2. Yunus Emre dedi ki:

    İki farklı üniversiteden aöf okuyabilir miyim?

  3. Fatma dedi ki:

    İyi günler hocam ben Haziran’da yks ye gircem AÖF lisans edebiyat okuyacam Anadolu üniversitesinden daha önce hiç okumadım üniversite ben aynı yks puanimla ikinci üniversite olarak aof Atatürk üniversitesinde önlisans çocuk gelişim okuyabilirmiyim? Oluyorsa bu nasıl olacaktır tercihler falan nasıl olcak teşekkürler…

    1. admin dedi ki:

      Açıköğretim fakülteleri 2. üniversite kapsamında alım yaparlar.Sizinki aöf olacağı için aynı üniversiteden okuma durumunuzda sınav tarihleri çakışır.Onun için Ata aöf okumanız daha mantıklı olacaktır.Ata aöf’nin 2. üniversite kapsamında alımları olur sitelerini takip edin başvurunuzu yapın.

  4. Nurçe Tekneoğlu dedi ki:

    Merhaba, ben 5 yıllık örgün öğretimden yeni mezun oldum. Yazınızdan anladığım üzere önümüzdeki yılda iki farklı aöf te biri önlisans diğeri de lisans programı olmak üzere başvuru yapabilirim. Lisansı sosyoloji, önlisansı ise fotoğrafçılık veya sağlık kurumları işletmeciliği şeklinde düşünüyorum. (burada eğer mümkünse önlisans yerine ikinci lisans olarak sağlık yönetimini tercih de ederdim tabi ki, böyle olamayacağını anlayarak lisans-önlisans tercihine yöneldim.) öncelikle, bu düşüncemi gerçekleştirmeme bir engel ve yanlış bir düşüncem olmadığı konusunda teyidinizi almak isterim. ikinci olarak , farklı aöf lerin aynı programlarının müfredat ve nitelik açısından bariz farkı var mıdır ya da şu bölüm için şu fakülte diyebilir miyiz bu konuda bilginiz var mıdır? son olarak da araştırdığım kadarıyla kişi daha önce örgün veya açık öğretimde türk dili, yabancı dil ve inkılap derslerini vermişse aöf te muaf tutuluyormuş işlem gerektirmeden. ben başvurduğum programlarda yabancı dili yine de isteğe bağlı alabilir miyim daha önce verdiğim dilden farklı bir dil için? mesela mezun olduğum fakültede ingilizce yabancı dil verdim, aöf te bu ders için muafiyete engel olup almanca alabilir miyim? uzattım fakat merak ettiğim konular bunlar oldu. şimdiden sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.

  5. Catlakkiremit dedi ki:

    Merhaba ben bu sene resim iş bölümünden mezun olacağım. İkinci üniversiteyi aöf fotoğrafçılık okumak istiyorum ama bunun yanı sıra reklamcılıkta okumak istiyorum. İkisini birlikte sınavsız geçiş ile okuyabilir miyim? Yoksa sınava girmeli miyim?

  6. Ahmet 6 dedi ki:

    Aynı bölümü iki farklı üniversitede okuyabilirim yım örneğin örgün işletme okuyorum bitirmeden aynı bölümü AÖF tende yazabiliyormuyuz öyle bir durumum söz konusu şuan oyuzden cevaplarsanız sevinirim ☺️

  7. Esra Şensoy dedi ki:

    Merhaba benim sorum şöyle. Tercih yaparken forma iki farklı üniversitenin iki farklı açık öğretimini yazarsam birine yerleştireceğim yazıyor. Bu durumda iki açıköğretime aynı anda nasıl kayıt yaptırabileceğim? bir tanesini tercih formuna işaretleyip diğeri için online direkt başvuru gibi bir seçenek mi var?

  8. ABDURRAHMAN dedi ki:

    2.üniversite olarak iki farklı üniversitelerde olmak şartıyla 2 bölüm ayna anda okuyabilir miyim?

  9. Sehr dedi ki:

    Merhabalar, ben örgün öğretimden lisans mezunuyum. Her ikisi de 4 yıllık (lisans) bölümü olmak üzere aynı anda farklı üniversitelerin açıköğretim fakültelerine kayıt yapabilir miyim ?

  10. Ahmet dedi ki:

    Önlisans mezunuyum.aof den önlisans 2.üniversite okuyordum bazı saglık durumları ile giremedim buyıl girdim sınavlara ama ögrenim durumu pasifleşmiş ve askerlik durumu için artık ögrenci sayılmıyorum aof den lisansa kayıt yaptırırsam askerlik muafiyetim olurmu

    1. Yazar dedi ki:

      Merhaba AOF pandemi döneminden sonra bazı yeniliklere gitti bunlardan bazıları şöyle : ” Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilere 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar erteleme talep gönderilecek olup yaşını dolduran öğrencilere erteleme talebi gönderilmeyecektir. … İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik tecil işlemlerinden yararlanamaz. ” umarız yardımcı olmuşuzdur. Başarılar.

  11. Sedef dedi ki:

    Merhabalar bu sene ilk kez yks girdim istediğim açıköğretim önlisansa puanım yetmediği için istemediğim bir bölümü seçmek durumda kaldım.İkinci üniversite olarakta istediğim bölümü seçtim ancak ilk seçtiğim üniversitenin bölümünü okumak istemiyorum.Bu durumda kaydımı sildirsem ikinci üniversitemi okumaya devam edebilir miyim ? Herhangi bir sorun olur mu

  12. Zeynep dedi ki:

    Hocam merhaba,
    ODTÜ ilk mat öğret örgün okumaktayım. Uzaktan eğitim Ankara üni Rus dili okumaktayım. Seneye Uzaktan eğitim Ankara üni den başka bölüm yazabilme şansım var mı?( bu iki bölüme devam edeceğim seneye )