Netteki Blog

Hemoroide iyi gelen etkili doğal yiyecekler

28.02.2023
281
Hemoroide iyi gelen etkili doğal yiyecekler

Özellikle 50 yaş üstü kişilerde daha sık görülen hemoroid, çok rahatsız edici bir durumdur. Belirtileri ve neden olduğu rahatsızlıklar, rahatsızlığın hangi aşamada olduğunu göstermektedir.

Hemoroide neden olan pek çok durum varken, tedavisi için de ilaçlar, merhemler ve ameliyat gibi çözümler sunulmaktadır.

Tüm bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra bitkisel yollara başvurarak, çözüm aramak rahatsızlık konusunda iyileştirici etkisi olmaktadır.

Tedavi sürecinde hemoroide iyi gelen besinleri tüketmenin rahatsızlık konusunda büyük etkisi olacaktır.

 Tahıllar: Tüketilen pek çok tahıl, içerisinde lif ve protein içerdiği için sindirimi kolaylaştırarak, bağırsakların çalışmasını sağlar ve hemoroidin neden olduğu sorunları azaltabilir.

Lif açısından zengin besinler en fazla tahıllar olduğu için, hastalığın giderilmesinde tahıl tüketimi büyük önem arz etmektedir.

 Yoğurt: Yoğurtta, tahıllar gibi sindirimi kolaylaştırarak, bağırsaklarda bulunan kötü bakterileri yok edip, iyi bakterileri desteklediği için hemoroid ağrı ve acısını giderebilmektedir.

 Pırasa: Kabızlığın en büyük düşmanı olan pırasa, bu özelliği ile hemoroide de iyi gelmektedir. Tembelleşen bağırsakların çalışmasını sağlayarak, daha rahat hastalığın atlatılabilmesini sağlayacaktır.

 Şeftali: Meyveler arasında hemoroide iyi gelmesiyle bilinen şeftali, idrar yollarını temizler, hazımsızlığı giderir ve hemoroidin verdiği rahatsız edici durumu giderilebilmektedir.

 Sıvı Tüketimi: Hemoroid acısını dindirebilmek için, bol miktarda sıvı tüketimi gerekmektedir.

Sıvı tüketimi bağırsakta meydana gelen kötü huylu mikrop ve bakteriler ile savaştığı için hemoroid konusunda büyük yardımcı olacaktır.

Kuşburnu: Bağırsak kurtlarına karşı savaşan keçiboynuzu, kurt ve bakterileri yok ederek rahatsızlığın giderilmesinde destekleyici etkisi olacaktır.

 Papatya Çayı: Günlük 1 bardak içilen papatya çayının da bağırsak üzerinde etkisi olacak ve hastayı rahatsızlığına karşı koruyacaktır.

Papatya çayının hem rahatlatıcı etkisi hem de bağırsakları temizliyor oluşu, hemoroid ağrıları üzerinde de problem çözücü olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.