Netteki Blog

Fucidin Krem Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

28.02.2023
951
Fucidin Krem Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Fucidin Krem Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Fucidin krem, bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonlarını tedavi edebilmek için doktorlar tarafınca reçete edilir. Fucidin krem kullanımı ile alakalı doktorunuzun talimatlarını mutlaka dikkate alınız. Genellikle ciltteki aktif bakterileri öldürmek amacıyla kullanılan ve yalnızca uzmanlar tarafından önerilmesiyle kullanılabilecek olan Fucidin krem hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı için bu makalemizi sizler için düzenledik ve cevaplar nettekiblog.net de !

Fucidin Krem Nedir?

Fucidin krem , antibiyotik olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir ve Fusidik asit içerir. Uzmanların sivilce üzerine yıllar önce piyasaya sürdükleri Fucidin krem, içerisinde 20 miligram fusidik asit ve yardımcı madde olarak 0.04 mg butilhidroksianisol, 111 mg setil alkol bulunduran sadece eczanelerde satılan antibiyotik ilaçtır. İçerisinde bulunan etken maddesi sayesinde antibakteriyel özellik taşıyan bu krem, aynı zamanda bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonlarını kısa sürede yok ediyor.

Fucidin krem ; yanma, aknelere ve sivilcelere neden olan enfeksiyonlar, impetigo ve ikincil enfeksiyonlar yani cilt yaralandıktan sonra gelişen enfeksiyon tedavileri için kullanılmaktadır. Antibiyotik olduğu için kullanımı yalnızca 20 gün olması önerilen bu krem, bakteri veya mantarların etkisiyle tırnak kıvrımında ortaya çıkan dolama, yara ve yanıklar, iltihaplı egzamalar, enfeksiyon kapmış iltihaplı sivilceler,  kıl kökünün iltihabı, genellikle gençlerde görülen kıl kökünde oluşan kıl dönmesi gibi çıkan sorunların tedavilerde kullanılır. Etkisini yalnızca düzenli kullanımda ortaya çıkaran Fucidin krem, hem antibiyotik hem de güçlü bir içeriğe sahip olduğundan dolayı uzman doktorunuzun mutlaka verdiği sürelerde kullanılmalıdır.

Fucidin Krem Ne İçin Kullanılır ?

  • Yaralar, kesikler,
  • Hafif yanıklar, arı sokmaları,
  • Böcek sokmaları, sivri sinek ısırıkları,
  • Sivilceler ve akneler, yara izleri, sivilce izleri,
  • Genital siğil gibi pek çok durumda doktorlar tarafından reçete edilir.

Fucidin Krem Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Fucidin Krem Yan Etkileri 

Kremin özellikle sosyal medya ve kadın platformlarında kullanımı yayınlaşan Fucidin kremin yan etkileriyle de karşılaşabilirsiniz. Bunlar kaşıntı, yaralar, sivilce ve benzeri şeylerdir. Alerjik reaksiyonlar, örneğin cildin, yüzün, boğazın veya dilin şişmesi veya nefes almada zorluk da bu kremin yan etkileri arasında bulunur. Bu yan etkilerin herhangi birisini görürseniz hemen Fucidin kremi veya merhemi kullanmayı bırakın ve alerjik bir reaksiyonunuz olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza danışın.

Fucidin Krem Fiyatı

Bu kremin güncel fiyatı 19.33 TL’dir.

Fucidin Kremin Sivilceler İçin Kullanımı

Sivilceli bölgeyi ılık su ve yumuşak bir bezle sudan geçirin. Bu gözenekleri temizler ve açar. Cildinizi tahriş etmemek için hafifçe, yağlı olmayan sabunlar kullanın. Sivilce oldukça şişmişse, ılık su yürütmek, sivilcelerin patlamasına ve azca oranda irin bırakmasına neden olabilir. Bu meydana gelirse, iltihap yok olana kadar yavaşça yıkamaya devam edin. Sakın cildinizi ovalamayın. Bu esasen iltihaplı olan cildi iyice tahriş eder.

Cildinizi temiz bir havluyla kurulayın. Bu, ilacı sadece istediğiniz alana uygulamayı kolaylaştıracaktır. Bu önemlidir, şu sebeple krem ​​gerekli olmayan alanlara uygulanırsa tahriş edici olabilir.

Kremi enfeksiyonlu sivilcelerin olduğu bölgeye bezelye büyüklüğü kadar uygulayın. Bu kremi daha çok oranda kullanmayın. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe ilaç gün içerisinde üç ila dört defa uygulanmalıdır. Sivilce iyileşene kadar tedaviye devam edin. İlacı temiz bir parmakla veya steril pamuklu çubukla ovalayın.

Fucidin Krem Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.