Netteki Blog

Tığ İşi Bere ve Şapka Modelleri ( Çok Güzel)

28.02.2023
256
Tığ İşi Bere ve Şapka Modelleri ( Çok Güzel)

Kış aylarında bay bayan fark etmeden sık olarak kullanılan bere ve şapkaların örgü içerikli olmaları ve son yıllarda örgünü yeniden moda olmaya başlaması ile birbirinden farklı seçenekleri dilerseniz mağazalardan dilerseniz de internet sitelerinden bulabilmektesiniz.

Bu alanda en şanslı grup bayanlar diyebiliriz. Birbirinden farklı seçenekler içerisinde dilediklerini beğenerek örgü kabiliyetlerine göre örmeye başlayabilir ve her yıl rengârenk çeşit çeşit bere modellerinden dileridiklerini örerek kullanabilirler.

Erkek berelerinde de örgü oldukça popüler olan bir giysidir. Kış aylarının soğuklarından başları korumak için kullanılan aynı zamanda moda içerisinde de son yıllarda yer alan bereler dışında örgü şapkaları da erkekler tercih edebilmektedirler.

Kimi insan bereden sıkılabilmektedir. Onların da alternatif olarak kullanabilecekleri örgü şapka modellerinde kendinizin de örebileceği işlemeleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Sevgiline ve kendinize aynı örnek birer şapka örerek özel günde hediye etmeye ne dersiniz.

Hanımların ise en sık tercih ettikleri berelerdir. Özellikle tığ tekniği ile yapılan ve daha zarif duran modeller her kış hanımların başlarını süslemektedir. Bunlardan birini ele alıp nasıl yapıldığına bir bakalım;

Beremize üst kısmından başlıyoruz. İstediğiniz renkte bir iple 3 numara tığ kullanarak beremizi yapıyoruz hanımlar.

10 zincir çekiyoruz ve yuvarlak oluşturuyoruz.

Bir batıp dolama yapıyoruz ve 2 defada çekiyoruz.

Zincir çekin bir kere yine dolama yapın ve 2 defada ipinizi çekin.

20 direk örme işlemi ile devam ediyoruz.

2.sıraya geldiğimizde 1 düz örgü bir de fıstık yapıyoruz.

Her sıraya geldiğinizde düz örgü sayınızı arttırmanız gerekiyor ki bereniz genişleyerek ilerlesin.

Dilerseniz her sırada farklı renk ip kullanarak daha canlı bir bere elde edebilirsiniz.

Başınızın ölçüsüne göre örgüye devam ediyorsunuz. 13 sıra genellikle ideal bir ölçüdür. Siz yine de başınızı ölçtükten sonra örgünüzü sonlandırın hanımlar.

Dilerseniz tığınızla gül yaparak berenizin yan kısmına dikebilir ve hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.