Netteki Blog

Bebek odası dekorasyonu için 6 işe yarar fikir!

28.02.2023
188
Bebek odası dekorasyonu için 6 işe yarar fikir!

Sevinç dolu hamilelik haberi alındığı andan itibaren başlar heyecan dolu hazırlık süreci. Kıyafetler, bakım ürünleri, biberonlar, emzikler derken ebeveynler için en özel anlardan biride odasını hazırlamak olacaktır. Pratik ama bir o kadar şık ve güzel olsun ister.

Şık ve pratik bir bebek odası dekorasyonu için neler yapılabilir?

1- Mobilya seçiminin önemli bir rol oynadığı aşamada, kimi zaman mobilya kulpları ya beğenilmez, ya da daha çok bebeksi kulplar ile değiştirilir.

Yeni kulplar almak yerine, mevcut kulp büyüklüğüne uygun olacak şekilde ve oda dekorasyonunu tamamlayacak bir kumaş seçimi ile terzi yardımıyla veya ebeveyn el emeği ile lastikli kılıflar dikilebilir. Dikilen bu minik kılıflar kulplara geçirilerek çok hoş bir görüntü elde edilebilir.

2 – Duvar dekorasyonu tamamlanırken, son zamanlarda oldukça pratik kullanım kolaylığı sağlayan köpük kartonpiyerler tercih edilebilir.

Özellikle şerit halinde olan köpük kartonpiyerler, duvar ikiye bölünüyor gibi yapıştırıldığında odaya çok hoş görüntü katacaktır.

3 – Kimi zaman loş bir ortam yaratmak adına tercih edilecek güneşlikler yerine, fon perdeler kullanılabilir. Fon perdeler camın tamamını kaplamaz. İki yandan aşağı sarkar ve dilendiği zaman ortada buluşarak loş bir ortam el edilebilir.

4 – Bebeğin çamaşırları, ebeveyn çamaşırlarından her zaman ayrı tutulur. Bebek odasına konabilecek, şirin ve kapaklı bir sepet ya da bebek desenli bir kutu yardımı ile odaya hem hoş bir hava katılabilir, hem de bebek kirli kıyafetleri orada muhafaza edilebilir.

5 – Mobilya seçiminde mevcut bir şifonyer var ise üzerine mobilya renk ve desenlerine uygun bir sepet ya da kutu konularak, bebeğe ait tüm bakım ürünleri burada muhafaza edilebilir. Aynı zamanda odaya çok hoş bir bebeksi koku salacaklardır.

6 – Geceleri bebek için gerekli olabilecek ışık ihtiyacı minik bir abajur veya prizlere monte edilebilen gece lambaları ile giderilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.