Netteki Blog

En Güzel Lif Modelleri

28.02.2023
301
En Güzel Lif Modelleri

Genç kızların çeyizinde de yerlerini alan ve banyoların vazgeçilmezi lifler. Farklı modeller içerisinde dilediğinizi beğenebilir e günlük yaşamınız için ya da gelecek misafirleriniz için örebilirsiniz.

Kolay motiflerden sizi zorlayacak modellere kadar oldukça geniş bir yelpaze olduğunu söyleyebiliriz. Bunlara örnek bir tane paylaşalım istedik. Kullanım amacınıza göre dilediğiniz iplerden yapabileceğiniz kolay lif modeli yapımı;

İstediğiniz renkte iple 6 zincirle başlıyorsunuz. Yuvarlak yapıp örümcek işlemi ile devam ediyoruz.

5 tane tekli trabzan yapıyorsunuz örümcek üzerine.

2 zincir çekerek 6lı trabzan yapıyorsunuz.

Birleşim yerlerinden sık iğne ile devam ediyoruz hanımlar.

2 zincir sık iğne ile devam ederken yanında yer alan tırabzana batıp ip alarak çıkıyoruz.

Çektiğimiz ipin dibine sık iğne ile devam ediyoruz.

6 trabzan yaparak 2 zincir çekiyoruz 6 trabzan ve 2 zincir şeklinde örmeye devam hanımlar. Ördüğünüz kısımda 18 trabzan olana kadar bırakmak yok.

6 trabzan genişliğine eşit olacak şekilde örümcek yapıyorsunuz. Sık iğnelerin arasından yine sık iğne ile devam ediyoruz.

6 trabzan örüp üzerine dolama yapıyoruz sol kısımda örümcek modeli ile devam ediyoruz.

Birleştirme yapıp örümcekle örmeye devam.

Bu işlemleri tekrarlayarak modelde kare şeklini elde ediyoruz.

Dilediğinizin büyüklüğe gelene kadar örmeye devam edebilirsiniz.

Lif modelleri içerisinde nazar boncuğu şeklinde yapabileceklerinizle birlikte papatya gibi olan şekiller, eldiven şeklinde olanlar, uzun olarak kullanabileceğiniz liflerle birlikte oldukça geniş bir alternatifler zincirinin olduğunuz söyleyebiliriz.

Sıklıkla tığ kullanılarak yapılan lifler şişle yapılanlarından da örmek mümkündür. Lif modellerine uygun ip seçmek ise banyoda köpürmesi ve kolay kullanım anlamında önemli bir özelliktir.

B unun yanı sıra örneklerinizde boncuk gibi banyoda kullanımı zorlaştıracak olan aksesuarları kullanmaktan da kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.