Netteki Blog

Yağlı Saçlara Doğal Çözüm

28.02.2023
431
Yağlı Saçlara Doğal Çözüm

Yağlı saçlar gerek erkekler için gerekse de kadınlar için son derece sıkıntı oluşturan bir durumdur. Özellikle de evden dışarıya çıktığınız zamanlarda ya da arkadaşlarınızın yanına gideceğiniz zaman yağlı saçlar sizleri sinirlendirmektedir.

Ancak her ne kadar saçlarınızı çok fazla yıkamanıza ve temiz tutmanıza rağmen yine de bu yağlı saçlar sorunu ile karşı karşıya kalıyorsanız o halde daha çok bitkisel yöntemleri tercih ediniz.

Saçlarınız için kullanacağınız bu bitkisel tarifler sayesinde yağ oranınızı azaltacağınız gibi zaman içinde de saçlarınızın yağlanması gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Saçlar genellikle sebum üretimi nedeni ile çabuk yağlanır. Her ne kadar saçlarınızı her gün yıkasanız da bazen buna bir çözüm bulamazsanız. O halde sizlerin kullanabileceği bitkisel bir tarif verelim.

Saçlarınızdaki yağı azaltmak için kullanacağınız bu doğal tarifte yarım litre su 5 yemek kaşığı ince doğranmış ısırgan otu 1 limon 5 damla limon yağı 1 çay kaşığı bitkisel şampuan malzemelerini hazır hale getirmeniz gerekiyor.

Tüm malzemeleri topladıktan sonra ısırgan otunun tamamını yarım litre suyun içine koyunuz ve kaynatınız. İyi bir şekilde kaynadıktan sonra demlenmesini bekliyorsunuz.

Ardından yaklaşık 20 dakika kadar sonra geriye kalan tüm malzemeleri bu karışımın içine atıyorsunuz ve karıştırıyorsunuz. Sonra elde ettiğiniz bu karışım ile her duş sırasında saçlarınızı yıkıyorsunuz.

İkinci bir doğal tarifimiz için ise birer çay kaşığı nane biberiye ve ısırgan otu ile birlikte 2 bardak suya ihtiyacınız var. Tüm malzemeleri bir araya getirerek suyun içine atıyorsunuz.

Ardından güzel bir şekilde bunun kaynamasını bekliyorsunuz. Sonra bu karışımı şampuanınız ile karıştırıyorsunuz. Her duş sırasında saçınızı bu şampuan ile yıkıyor ve uzun sürede sonucunu alıyorsunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.