Netteki Blog

Tarçınlı Sabun Nasıl Kullanılır ? Tarçınlı Sabun Nedir ?

Tarçınlı Sabun Nasıl Kullanılır ? Tarçınlı Sabun Nedir ?

Tarçınlı Sabun Nasıl Kullanılır ? Tarçınlı Sabun Nedir ?

Tarçınlı sabun , tarçının yaprağında alınmış olan esansiyel yağı içermektedir genel olarak. Tarçın ve hindistan cevizi, portakal yada karanfil şeklinde kullanılan öteki kokulu maddeler şeklinde tatlı ve baharatlı kokan doğal kokulu bir sabundur. Tarçınlı sabun çeşitli satıcılardan satın alınabilir veya evde kolayca yapılabilir. Çoğu kokulu sabun gibi, tarçın sabununun da bir takım aromaterapi faydası sağlaması amaçlanmıştır ve hatta sabun yapmak için öğütülmüş tarçın da kullanılıyorsa hafif peeling gibi tesiri olabilir.

Tarçınlı sabun ne işe yarar, tarçınlı sabun faydaları nelerdir, tarçınlı sabun nasıl kullanılır gibi sorulara yanıt vereceğiz. Bugün makalemizde faydaları ve özellikleriyle önceden beri var olan haberimizin yeni olduğu ve yakında bomba etkisi yaratacak olan tarçınlı sabundan bahsedeceğiz. Emin olun yakın zaman da herkes bu sabundan bahsedecek ve kullanımı artarak yaygınlaşacak.

” Kekik Sabunu Faydaları Nelerdir ? Kekik Sabunu Nedir ? ” makalemiz için kırmızı linke tıklayabilirsiniz.

Tarçınlı Sabun Nedir?

Tarçınlı Sabun

Tarçınlı Sabun Nedir?

Tarçın esansiyel yağının depresyon ve stresi tedavi ettiği söylenir. Tarçınlı sabun genellikle aromaterapide kullanılmaktadır. Tarçınlı sabunun en güzel yanı tabii ki muhteşem kokusudur. Tarçın kokusundan hoşlanan herkes bu sabunu kullanmayı sevebilir. Çoğu durumda, bu tür kokulu sabunlar, kullanıldıkları sırada hafif ila güçlü bir koku sağlarlar, ancak ciltte birkaç dakikadan fazla kokulu bırakmazlar. Fakat yine de bu  koku yoğunluğu sabunların markasına göre sürelerinin değiştiğini söyleyebiliriz.

Tarçın sabununun insanın sinirini azalttığı ve hafiflettiği söylenir. Aromaterapi açısından, tarçın kokusunun sinirliliği azaltmaya yardımcı olduğu ve insanın uykulu hissetmeden, tazelenmiş ve rahatlamış hissetmesine yardımcı olduğu söylenir. Tarçın yaprağından elde edilmiş uçucu yağ, sabuna antiseptik özellikler de katabilir. Yani tarçın yağının saf hali ( seyretilmemiş hali ) antibakteriyeldir ve sabunda kullanım için idealdir. Gerçekten antibakteriyel sabun isteyenler, içerdiği uçucu yağ miktarı az olabileceğinden, diğer bakterilerle savaşan maddeler içeren tarçınlı sabunu seçmelidir.

Tarçınlı sabunu erkeklerde tıraş sabunu olarak tercih ve tavsiye etmektedir. Tarçınlı sabun cildi uyardığı için karıncalanma hissi sağlamaya yardımcı olmak için tıraş sabunu yapmak için daha yüksek bir uçucu yağ konsantrasyonu kullanılabilir. Sabunun ek olarak yakın bir tıraşı kolaylaştırmak için bıyıkları yumuşatmaya ve kaldırmaya yardımcı olduğu söylenir.

Tarçınlı Sabun Nasıl Kullanılır ? Tarçınlı Sabun Nedir ?

 

Tarçınlı Sabun Neye İyi Gelir? Tarçınlı Sabun Faydaları

Tarçın aslında bir baharattır ve Cinnamomum ağacının iç kabuğundan elde edilir. Tıpta kanser, grip ve hazımsızlık şeklinde ana hastalıkları tedavi etmek için kullanılmıştır. Tarçın lif, manganez, kalsiyum ve demir içerir ve birçok yemekte yaygın olarak kullanılır. Pek fazlaca insanın bilmediği şey, tarçının birçok cilt, sıhhat ve saç problemini tedavi etme özelliklerine de haiz olmasıdır. Tarçın, cilde fayda sağlayabilecek antimikrobiyal özellikler içerir.

  • Tarçınlı sabun akne, sivilce ve lekeleri tedavi etmeye yardımcı olur.
  • Tarçınlı sabun kuru cildi yatıştırır.
  • Cilt iyileştirici olarak tarçın sabunu kullanabilirsiniz.
  • Tarçın sabunu ince çizgileri giderir.
  • Tarçın sabun cilt enfeksiyonlarını önler, kesik ve yaraların tedavisine yardımcı olur.
  • Tarçınlı sabun saç uzamasını ve güçlenmesini sağlar.
  • Saç derisi temizleyici olarak tarçınlı sabunu rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Tarçınlı sabun saç rengini açmaya yardımcı olur ve saça ışıltı katar.
  • Tarçınlı sabun yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.
  • Sivilceleri iyileştirir.
  • Tarçın sabunu, cildin yüzeyine kan akışını iyileştirir ve nemli cilt ile sonuçlanır.
  • Kuru cilt tedavisine yardımcı olur.
  • Tarçınlı sabun kullanımı ; Cilt sağlığını arttırmanızı sağlar.
Tarçınlı Sabun Neye İyi Gelir? Tarçınlı Sabun Faydaları

Tarçınlı Sabun Neye İyi Gelir? Tarçınlı Sabun Faydaları

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.