Netteki Blog

Isırgan Otunun faydalarını ve zararlarını öğrenelim

28.02.2023
254
Isırgan Otunun faydalarını ve zararlarını öğrenelim

Günümüzün alternatif tıp araştırmalarında önemli bir bitki olan ısırgan otu, birçok faydaya ve bunun yanında eğer doğru kullanılmazsa, birçok da zarara sahip. Şimdi bu fayda ve zararların neler olduğunu hep birlikte görelim:

Isırgan Otunun Faydaları

1. Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı bir bitkidir.

2. İçeriğindeki yoğun demir vardır. Bu sebeple kansızlık tedavisinde kullanılır.

3. Vücudu zararlı maddelerden arındırarak, detoks etkisi yaratır.

4. Böbrek ve idrar yollarındaki iltihabın sökülmesinde faydalıdır. Ayrıca taş ve kum gibi oluşumları da dökmekte etkilidir.

5. Karaciğerin yenilenmesini ve toksinlerden arınmasını sağlar.

6. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

7. Özellikle kış aylarında başlayan grip salgınlarına yakalanmayı önler.

8. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, kanser hastalığına yakalanmayı da önlemektedir. Ayrıca yapılan araştırmalarda, kanserin tedavisi için de bir umut olmuştur.

9. Düzenli kullanımda saç dökülmesini durdurur. Saçların güçlenmesini sağlar. Yeni saçların çıkmasına yardımcı olmaktadır.

Isırgan Otunun Zararları

1. Sert ve yakıcı yaprakları olduğundan çıplak elle dokunulmamalıdır. Alerjiye sebep olabilir.

2. Kan basıncını arttıran bir etkiye sahiptir. Bu yüzden ani tansiyon yükselmeleri yaratabilir. Yüksek tansiyon hastaları ve hamile kadınların kullanmaması tavsiye edilir.

3. Böbrekler için olumlu etkileri olmasına rağmen, ileri derece böbrek yetmezliği olanlar kullanmadan önce doktora danışmalıdır. Çünkü böbrek ilaçları ile olumsuz tepkime yapabilmektedir.

4. Yine bazı ilaçlar ile etkileşim yapabileceği için, kemoterapi alan hastaların ve karaciğer yetmezliği olanların kullanmaması gerekir.

Isırgan Otunun Kullanımı

Isırgan otu çok farklı şekillerde kullanılabilir. Buna göre bitkinin çayı demlenir, yemeği yapılabilir ve hatta tohumları öğütülerek, yoğurda karıştırılıp yenilebilir.

Bunlar arasında en çok çayı yaygındır. 5 dakika kadar kaynatılan ısırgan çayı, limonla ve şekersiz olarak içilmelidir. Bu küre 21 gün devam edilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.