Netteki Blog

Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir? Diyenler İçin Doğal Faydalı Çözümler!

28.02.2023
264
Kulak Çınlamasına Ne İyi Gelir? Diyenler İçin Doğal Faydalı Çözümler!

Kulak çınlamasının tıptaki adı tinnitustur. Uğultu, ıslık veya cızırtıya benzer sesler duyma şeklinde tarif edilir. Bazen tek kulakta bazen her iki kulakta da sesler duyulabilir. Bireylerin yaşam kalitesini düşürebilen bir rahatsızlıktır.

Her yaştan bireylerde görülebilir ama özellikle yetişkinlerde görülme sıklığı daha fazladır.

Kulak çınlamasının birçok sebebi olabilir. Enfeksiyon, kulak kiri, kulak zarının delinmesi, orta kulakta sıvı birikmesi veya orta kulaktaki eklemlerin sertleşmesi, yaşa bağlı işitme sorunları, kansızlık çınlamaya sebep olabilmektedir.

Ama en sık kulak kirinin kulak yolunu tıkaması sonucunda görülür. Gürültü kullanılan ilaçların yan etkisi, kafa ve ya boyna alınan darbelerin neden olduğu travmalarda kulak çınlamasının nedenlerindendir.

Hastalık, öfke, yorgunluk gibi etmenler kulak çınlamasının daha da belirginleşmesine neden olur ve bireyi rahatsız eder.

Çınlamanın tedavisi için öncelikle bir kulak burun boğaz uzmanına mutlaka başvurmak gerekir. Alternatif tıp yöntemleriyle de tedavi desteklenebilir. Bazı yöntemler şöyledir:

1.Beyaz Lahana Kürü: Yarım litre suyu kaynatın. Kaynayan suya 6-7 adet beyaz lahana yaprağı bırakın.10 dakika kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirin.

Lahana suyunu sabah ve akşam tok karnına birer bardak içebilirsiniz. Bu küre 5 gün boyunca devam ettikten sonra 3 gün ara verin. Bu şekilde 15 güne ulaşacak şekilde kürü tamamlayabilirsiniz.

2.Ananas: Ananas suyu bir ay boyunca düzenli bir şekilde tüketildiğinde kulak çınlamasına iyi gelmektedir. Ancak bu enfeksiyona bağlı kulak çınlamasının tedavisinde kullanılmalıdır.

3.Gingko Biloba: Kan dolaşımını artırıcı etkisiyle bilinir. Kulak çınlaması dolaşım sistemi sorunlarından kaynaklanıyorsa tedavisinde kullanılabilir. Çayını tüketebilirsiniz.

4.Susam Yağı: Isıtılan susam yağıyla kulak arkasına masaj yapabilirsiniz. Günde 2 kez düzenli olarak kullanıldığında fayda sağlayan bir yöntemdir.

5.Elma Sirkesi: Enfeksiyona ve kulak iltihabına bağlı kulak çınlamalarında kullanılabilir.

6.Kurt Üzümü: Kan akışını artırarak çınlamanın tedavisine yardımcı olur. Günde 2 defa tüketilmesi önerilmektedir.

7.Fesleğen yaprakları: Yaklaşık bir avuç fesleğen yaprağı ezilir ve sonra suyu sıkılır. Isıtılır. Soğuması beklenir. Kulak içine 1-2 damla kadar uygulanır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.