Netteki Blog

Pirinç Unu Maskesi Nedir Nasıl Kullanılır?

28.02.2023
546
Pirinç Unu Maskesi Nedir Nasıl Kullanılır?

Pirinç içerisinde potasyum, azot, B1 ve B2 vitaminlerini bulunduran, protein, kalsiyum, demir, fosfor içermektedir. Hu anlamda zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olduğunu söyleyebiliriz.

Enerji veren bir besin olması dışında cilt için yıllardır kadınlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Cildi gençleştirdiği bilinen pirincin bir diğer özelliği de cildi beyazlatmasıdır.

Hanımların birçoğu bu kaynağı hem yaşlılığı geciktirmek hem de daima parlak ve sağlıklı bir ciltle kalmak için yiyerek ya da maske olarak kullanarak değerlendirmektedir.

Asya ülkelerinde pirinçlerin haşlanması ile elde edilen lapasından ya da pirinç unu kullanılarak elde edilen maskeler günlük hayatlarında uyguladıkları ve kullandıkları bir doğal maskedir.

Ülkemizde de son dönemlerde hanımların kozmetik ürenler dışında özellikle doğal ürünlere kaymaları ile farklı arayışlar içerisine girmelerinden dolayı ortaya çıkan ve keşfedilen bir doğal malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır.

Türkler olarak pirinci mutfağımızda pilav olarak sıklıkla tüketmekteyiz. Artık hanımlar ciltlerinin sağlıklı olması ve yaşlanmayı geciktirmek için de bu üründen faydalanmaya başlamaktadırlar. Peki, pirinç unu maskesi yapımı nasıl olmaktadır sorusu için yanıt bulalım.

İlk maske tarifimiz için 3 ya da 4 çay kaşığı pirinç ununu yarım çay bardağı suyla karıştırıyorsunuz. Yüzünüzde yer alan lekelere ve sivilcelerin üzerine sürebilirsiniz.

Maske kuruyuncaya kadar bekliyorsunuz. Cildinizin gerildiğiniz ve çekildiğini hissedebilirsiniz. Doğal bir süreçtir. Ilık su ile güzelce yüzünüzü durulayın ve ardından cilt tipinize uygun kremi sürebilirsiniz.

Diğer maskemiz için pirinç unu ve biraz da bala ihtiyacımız olacak. Cildinizde yaşadığınız kuruluğu önleyecek bir maskedir.

1.5 çay kaşığı balla 1 tatlı kaşığı pirinç ununu karıştırıyorsunuz. 15 ya da en fazla 20 dakika cildinizde bekletin. Maskenizi bol su ile temizleyin. Bal olduğu için ek bir krem kullanmanıza gerek olmayan bir maskedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.