Netteki Blog

Jules Verne Hayatı Kısa Özet

28.02.2023
591
Jules Verne Hayatı Kısa Özet

Bilim kurgunun babası olarak kabul edilen Jules Verne, 8 Şubat 1828 senesinde Fransa’nın Nantes şehrinde dünyaya gelmiştir.

Kendisi hem gezgin hem de yazar olarak bilinmektedir. Kış aylarında Nantes şehrinde, yaz aylarında ise Loire Nehri kıyısında yaşamıştır. Macera ve seyahat etme arzusuna sahip olan Verne, şiir ve hikayeler yazmaya başlamıştır.

Yatılı okulun ardından ise hukuk eğitimi almak için Paris kentine gitmiştir. Sonrasında Paris’teki sanatçılar ve edebiyat dünyasının ünlü isimleri ile çalışmaya başlamıştır. Bunların Arasında Dumas ve Victor Hugo büyük dikkat çekmektedir.

Tiyatro oyunları yazmaya başladı. Yazdığı tiyatro eserleri son derece başarılı oldu ve sahnelendi. Kısa hikayeleri ise dergilerde yayınlanmaya başladı. Sonrasında ise 1857 senesinde evlendi.

Borsada brokerlik de yapan Verne, hikayeler yazmaya da devam etti. Balonla Beş Hafta isminde bir eser yazdı. Bu eser sonrasında ise daha geniş hacimli eserler yazmaya devam etti. Bu kitap büyük bir başarı kazandır.

Sonrasında Verne, borsadaki işini tamamen bıraktı ve iyice edebiyata yöneldi. Dünyanın merkezine yolculuk isminde bir eser yayınladı.

Onun ardından ise Aya seyahat adlı eseri geldi. Ayın etrafında ismindeki kitabı ise 1870 senesinde piyasaya sürüldü.

Bu eserlerini Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Bir Gazetecinin Yolculuk Notları, Seksen Günde Devri Alem, Esrarlı Ada, Chancellor Kazazedeleri, Michael Strogoff ve 15 Yaşında Bir Kaptan adlı çalışmaları takip etti.

Seyahatleri

İlk defa 1859 senesinde ülke dışına bir seyahat düzenledi. 1861 ve 1867 senesinde ise diğer seyahatler geldi. Amerika kıtasına gitti.

26 gün boyunca gemide seyahat etti. 1872 yılında ise Amiens şehrine yerleşti. Bir yat satın alarak, her zaman hayal ettiği seyahatleri kendi başına gerçekleştirmeye başladı. 1905 senesinde hayata veda etti.