Netteki Blog

Alman Kurdu Köpeği Kırması Nasıl Anlaşılır?

28.02.2023
3.058
Alman Kurdu Köpeği Kırması Nasıl Anlaşılır?

Alman çoban köpeği olarak da adlandırılan bu cinsin belirgin özelliklerinden yola çıkmanız gerektiğini söylemeliyiz. Genel anlamda siyah olsa da kahverengi olanların da bulunduğunu söylemek gerekiyor. Seçim yaparken burunlarına da göz atmalısınız.

Her zaman siyah olarak karşınıza çıkacaktır. Kemiklerinin güçlü olmasından kaynaklı yapısı biraz farklıdır. Şöyle ki dikdörtgen bir yapıda oldukları biliniyor.

Orantılı hayvanlar arasında da gösteriliyor. Örneğin başı ile gövdesi arasına anormal farklılıkların olmadığını göreceksiniz.

Tüm bölgelerin oranın tam olarak yer aldığı biliniyor. Bunun yanı sıra dişleri de önemlidir. Çok güçlü olan dişlerinden dolayı da ilgi gördükleri biliniyor.

Dik yapıda ki kulaklarından da tanıyabilirsiniz. Ve genel anlamda kulakların yönü ön tarafa doğru olacaktır. Bunların yanı sıra;

Anlamlı bakışlara sahip oldukları ifade edilir.

Badem yapısından olan gözlerinden de nasıl bir cins olduğunu anlayabilirsiniz.

Adaleli olan bacak yapılarına da göz atmalısınız.

Güçlü ve sert ayakları da dikkat çekiyor.

Tüy yapılarının da uzunlu kısalı olduğunu söylemek gerekiyor.

Alman Kurdu Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Fiyat araştırması yaparak harekete geçebilirsiniz. Çok ucuz olmadıklarını söylemek gerekiyor. Bunun yanı sıra vücudu üzerinden birkaç analiz sayesinde köpeğin hangi cinsten olduğunu anlamak zor olmayacaktır.

Alman kurdu köpeğinin özellikle pati uçlarında beyazlıklar olduğu biliniyor. Kimisinin sırt ya da kuyruklarında da bu lekelerle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kuyruk adına da bir takım tüyolar sunuluyor. Örneğin yukarı doğru dikerken oval olup olmadığına bakabilirsiniz. Bunun yanı sıra ağız detaylarından da yola çıkmak gerekecektir.

At ve üst dişlerin sorunsuz olarak birleşmesi gerekecektir. Normal insan çenesine benzer bir yapıda oldukları da biliniyor. Bu detaylar kapsamında daha dikkatli olmalısınız.

Aynı zamanda satın aldığınız yere yönelikte araştırmalarda bulunabilirsiniz. Önceden de belirttiğimiz gibi fiyat aralıkları dahi analizlerde etkili olacaktır.

 

Yorumlar
  1. Ender dedi ki:

    Köpegim hakkında detaylı bilgi alabilirmiyim kırma mı yoksa saf alman kurtumu e postanızı yazarsanız resmini gönderebilirim

  2. Okan Karakoç dedi ki:

    Yavru köpek Alman Kurdu mu?