Netteki Blog

Bahçeli Evde Köpek Beslemek Yasak Mı

28.02.2023
277
Bahçeli Evde Köpek Beslemek Yasak Mı

 Bir takım şikayetler kapsamında köpek bakımında zorluk yaşanabiliyor. Ancak bahçeli evde köpek bakımının serbest olduğunu söylemek gerekiyor.

Nitekim evcil olan tüm hayvanların eşya olarak nitelendirilmesi söz konusudur. Bu anlamda zorluk yaşamanız mümkün değildir.

Şöyle ki bir takım önlemler alarak da hukuksal anlamda sorunların önüne geçebilirsiniz. Örneğin belediye üzerinden kayıtların açılması gerekecektir.

Yani şikayet durumların evinize zabıtalar gelebilir. İlk soracakları şeylerden birisi de kayıtların olup olmadığıdır. Mutlaka öncesinden belediye ile görüşmeli ve köpeğinizin kaydını yaptırmalısınız.

Bunun yanı sıra sağlık karnesi de önemlidir. Gerekli tetkilerden geçtiği ve hangi cinste olduğunu buradan belirtmeleri gerekiyor.

Zabıtaların da başta bu tarz belgeler üzerinden araştırmalarda bulunduklarını söylemek gerekiyor. Ancak sonucunda köpeğin alınması ya da yasaklanması gibi bir durum mümkün değildir. Eşya mahiyetine olduğu için evinizden koltuğun alınamaması gibi köpeğin de alınması mümkün olmayacaktır.

Köpek Besleme Hakkında Mahkeme Durumları

Bahçeli evde yaşayan köpeklerin dönem dönem çıkarmış oldukları sesler sorun yaratıyor. Özellikle de tanımadıkları kişilere ya da cisimlere yönelik tepkiler verdikleri görülüyor.

Bu gibi durumlarda da yakın binalarda yaşayanların şikayetçi olduklarını söylemeliyiz. Sadece şikayet üzerine zabıtanın bir takım incelemelerde bulunması ve uyarılar sunması söz konusudur.

Mahkemelik durumlar adına da birden fazla kişinin şikayet etmesi ve imza toplaması gerekecektir. Mahkeme kararına göre de köpeğin durumuna yönelik incelemeler yapılacaktır.

Örneğin sesiyle alakalı desibel raporlarına ihtiyaç duyuluyor. Raporlar kapsamında yeteri kadar şikayet içeren sonuçların çıkmaması durumunda dava düşecektir.

Şimdiye kadar net sonuçların olduğu herhangi bir dava durumu bulunmuyor. Başta da belirttiğimiz gibi herhangi bir yasağın da olmadığını bilmelisiniz. Yine de kayıt belgeleri ile sağlık karnelerini elinizde bulundurmanız faydalı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.