Netteki Blog

Sürekli Uyuyan ve Halsiz Olan Kedi

28.02.2023
834
Sürekli Uyuyan ve Halsiz Olan Kedi

Kediniz sürekli uyuyor ve oldukça halsiz görünüyorsa aslında endişelenmeniz oldukça yanlış. Kedisinin sürekli uyuduğunu ve bunun bir problem olabileceğini düşünen kedi severler genelde kedi bakmaya yeni başlamış olan kişilerden oluşur.

Kediler tabiatları gereği günün 15 16 saatini uykuya ayırırlar. Beş dakika önce oyun oynayan kedinizi birden bire yarı baygın bir halde bulabilirsiniz. Bu endişe edilecek bir durum değildir. Kediler uyuşuk hayvanlardır!

 Dikkate Alınması Gereken Durumlar

Halsizlik ve sürekli uyku durumu sizin gözünüze fazlasıyla çarpıyorsa, kedinizin tuvaletini yapmasında sıkıntılar da varsa kedinizi bir veteriner hekime göstermenizde bir sakınca yok.

Kedinizde bir hal değişimi hissediyorsanız ve eskisine göre daha az mama yiyorsa belki de bir rahatsızlığı vardır. Bunu öğrenebilmek için kedinizi veteriner hekimine götürmelisiniz.

 Kedilerin Uyku Halleri

   Kedinizin uyurken birden vücudunun kasılmasından, bıyıklarının ve patilerinin hareket etmesinden korkmamalısınız. Bu oldukça normal bir durumdur.

Kediler günün birçok aralığında şekerleme yapmaya bayılır ve sıcak bir ortam bulunca da asla uyku fırsatını kaçırmazlar.

Uyurken rüya görürler ve uykuya dalmaları da oldukça kolaydır. Özellikle yağmurlu ve kapalı havalarda, mevsim geçişi dönemlerinde kedinizi bol bol uyurken görebilirsiniz.

Bazı kediler uyurken horlarlar ve bu da inanılmaz derecede tatlı görüntülere yol açabilir. Kediniz uyurken onu rahatsız etmemeli, dokunup korkutmamalısınız.

Kediler aslında yırtıcı ve atik hayvanlardır. Uyumadıkları zaman kendilerini korumak isterler. Uyku dönemlerinde de birden uyanıp kendilerini korumaya geçerler.

Ev kedilerinin bu kadar çok uyumalarının sebebi de evlerine olan güvenleridir! Yani evde o kadar huzurlu ve tehlikesiz bir ortamda yaşadıklarını hissederler ki, sürekli uyumamak için bir sebep bulamazlar.

Kediniz evinize ve size fazlasıyla güvendikleri için günün çoğunu derin uykuda geçirirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.