Netteki Blog

Dogo Argentino Köpeğinin Bakımı ve Eğitimi

28.02.2023
438
Dogo Argentino Köpeğinin Bakımı ve Eğitimi

Türkiye’de çok fazla yetiştirilmeyen buna rağmen birçok insanın özel sempati beslediği bir ırktır. Son derece atletik görüntüsünün yanı sıra güçlü kaslara sahiptir.

Dişleri oldukça sağlam ve çenesi çok güçlüdür. Dişleri makas şeklinde kapanır. Gözleri genelde kahverengi veya eladır. Burun kısmı hep siyahtır.

Göğüs alanı geniş ve derindir. Kuyruğu uzun tüyleri kısadır. Harika bir bekçi köpeği olabilir. Ailesine son derece bağlıdır. Son derece akıllı olan bu köpeklerin çocuklarla arası genelde iyidir.

Özellikle öpülmeye bayılırlar. Eğitim konusuna her zaman cevap verseler de sahiplerinin dominant olmalarını isterler. Yetişkin oldukları zaman asabi olabilirler.

dogo argentino bakımı

Bakımları son derece kolay olan bu ırkın tüylerinin kısa oluşu bakımın kolay olmasında kolaylık sağlamaktadır. Kötü bir kokusu yoktur ve temizdir.

Tırnaklarının temizlenmesi son derece iyi yapılmalıdır. Kısa ve tek tabakalı olan tüylerin bakımı kolaydır. Yavru yetişkin olan dogolarda en önemli ihtiyaç vitaminlerdir.

Özellikle C vitamini bağışıklık sistemini destekler ve vücut gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunur. Dogonuza günde 1 tane haşlanmış yumurta vermeniz gelişimine yardımcı olur.

Sağlıklı olmaları açısından öğünleri ve besinler çok önemlidir. Kuru mamaların yanında takviye olarak verebileceğiniz besinler arasında; balık (haftada 3-4 kez), yoğurt (günde 1-2 kaşık), tavuk (çiğ olarak verilebilir) bulunur.

Dogolar günlük olarak antreman yapmak zorundadır. En az günde 1 saat zaman ayrılması gereken antreman bu ırk için oldukça önemlidir. Yüzmeyi çok severler. Salyaları yok denecek kadar azdır.

dogo argentino eğitimi

Güçlü ve doğası gereği saldırabilecek bir ırk olmasından ötürü profesyonel bir eğitim alması şarttır. Her gün düzenli bir eğitim rutini oluşturmanız oldukça önemlidir.

Eğitim seansları için 10-15 dakika yeterlidir. Köpeğin tüm dikkatini size veremediği ortamlardan uzak durun.

Lider rolü üstlenin. Otoriter bir ses tonuyla eğitimin oyundan farklı olduğunu ve kontrolün sizde olduğunu ona hissettirin. Tutarlı ve disiplinli olun. Uygulanabilir ve net olan eğitim amaçları belirleyin.

Küçük olan başarılarının üzerinde yavaş yavaş ilerleyin. Her derste tek bir şey üzerinde çalışın. Her seansta amaç edindiğiniz komutlara bağlı kalın.

Söyleneni doğru şekilde yaptığı zaman anında ödüllendirin. Tutarlılık, sabır, disiplin iyi bir eğitimin anahtarıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.