Netteki Blog

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır Ölçüsü

28.02.2023
830
Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır Ölçüsü

Mutfağımızın vazgeçilmezleri olan tatlıyı yapmak ayrı bir maharet ister. Her ne kadar çabalasanız da eğer püf noktalarına dikkat etmezseniz tatlınız güzel olmayacaktır. Çünkü tatlıyı şerbeti ancak tatlı yapar.

Tatlı Şerbeti Yapmanın Püf Noktaları ve Tarifi

En iyi tatlı şerbetini tamamen çeken tatlıdır. Bu yüzden tadına bakmadan bile tatlınızın şerbetine göre not verebilirsiniz. Ancak tatlınız şerbetini tam çekmediyse telaşlanmayın.

Önce fırınınızı ısıtın. Sonra tatlınızı şerbetiyle birlikte fırına koyup biraz daha ısıtın. Ancak dikkat edin çok ısınmasın tatlınızı tekrar pişirmek istemezsiniz.

Tatlı ve şerbet için en çok merak edilen konu da tatlı ve şerbetin buluşurken ki ısıdır. Bu aslında çok basit bir olay. Tatlı sıcakken şerbet soğuk olmalı ya da tam tersi tatlı soğukken şerbet sıcak olmalı.

Ya da ikisi de ılık olabilir. Ancak ikisi de sıcak olursa tatlı hamurlaşır. Ya da ikisi de soğuk olursa tatlı şerbeti çekmez.

Diğer önemli konu da şerbetin şekerlenmemesi için ne yapacağınızdır. Tatlınız ya da şerbetiniz şekerlenmesin istiyorsanız 2 – 3 damla limon suyu koymalısınız.

Eğer limon suyu yoksa yerine 2 – 3 tane çok büyük olmamak şartıyla limon tuzu da ekleyebilirsiniz. Ancak dikkat edin, limonu ya da limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 2 – 3 dakika önce katın.

Peki, şerbeti ne kadar sürede hazırlayacaksınız? İdeal olarak şerbeti 10 dakikadan fazla kaynatmayın. Tam olarak 6 – 8 dakika gibi biraz kaynasın ve sonra limon sıkın ya da limon tuzu atın ve 2 – 3 dakika da o şekilde kaynasın sonra ocaktan alın.

Peki, şerbet ölçüleri ne olacak? Her tatlının farklı tarifi olsa da genel olarak 1 – 1 şeklinde olur. Yani bir bardak su için bir bardak şeker.

Mesela normal bir fırın tepsisinde tatlı yapıyorsanız ölçünüz 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şeker olmalı. Bunları kaynatın ve 2 – 3 damla limon ekleyim 10 dakika sonra ocaktan alın.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.