Netteki Blog

kıymalı yumurtanın yanında ne gider? Ne Yapılabilir?

28.02.2023
2.199
kıymalı yumurtanın yanında ne gider? Ne Yapılabilir?

Oldukça pratik ve oldukça lezzetli olan kıymalı yumurta yemeği çoğu insan tarafından tercih edilen lezzetler arasındadır. Sıcacık bir ekmek ile tüketildiğinde, yanında ayran ve bir meşrubat ile tadına doyulmaz bir hal alır.

Kıymalı yumurta tüketilirken yanında neler olabilir?

Kıymalı yumurta başlı başına karın doyurmaya yeter nitelikte bir gıda olsa da kimi zaman yanına yakışabilecek gıdalara da yer verilebilir.

Kıymalı yumurta öncesinde, içerisinde yoğurt bulunmayan çorbalar tüketildiğinde tat daha bir iyi olacaktır. Yoğurt ve yumurta peş peşe birbirini kesebilir. Mercimek, domates, tarhana, şehriye gibi çorbalar buna örnek verilebilir.

Kıymalı yumurtaya makarna çeşitlerinden; sade, domatesli veya fırında olanlarının hepsi yakışacaktır. Dilenirse bulgur pilavı da buna eşlik edebilir.

Patates kızartması çoğu yemeğin yanında var olabileceği gibi kıymalı yumurta yanında da ek bir gıda olarak yerini alabilir.

Eğer ki sofrada kıymalı yumurta var ise, içerisinde kıyma, et, tavuk olan hiçbir gıda bunun yanına pek yakışık almaz.

Zeytinyağlı yemekler tercih edilebilir. Taze fasulye, barbunya, yer elması gibi zeytinyağlı gıdalara yer verilebilir.

Yazın kavurucu sıcaklarında yemek yapmak, çok fazla yemek tüketmek ağır gelir kimi zaman. Bu gibi durumlarda oldukça pratik olabilecek kıymalı yumurta yemeğinin yanına kavun veya karpuz oldukça güzel yakışacaktır.

Başka hiçbir ek gıdaya gerek kalmaksızın bu ikili hem içinizi ferahlatacak hem de hafif, güzel bir tat ile karın doyuracaktır.

Kıymalı yumurta yemeği, soğan ve kıymanın kavrulup, üzerine çırpılmış yumurta katılması ile oluşan enfes bir lezzet olmuştur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.