Netteki Blog

Kabız olan bebeğe ne yapılır ?

Kabız olan bebeğe ne yapılır ?

Kabız olan bebeğe ne yapılır ?

Kabız olan bebeğe ve çocuklarda çok sık görülen hastalıklardan birisi de kabızlıktır. Özellikle 1 ve 5 yaş arasındaki çocuklarda sık görülmekte olan kabızlığın belirtileri ise dışkılama sıklığında azalış, sert ve ağrılı dışkılama olarak tanımlayabiliriz. Bazı çocuklarda kabızlık sorunu daha ağır yaşanabilmektedir. Kabız olan çocuklarda ateş, kusma, dışkıda kan ve kilo kayıpları görülmektedir. Kabız olan çocuklarda beslenme çok önemlidir.  Lif bakımından zengin olan gıdalardan vermeye özen gösterilmelidir.  Çocuklarınıza ılık bir banyo hazırlamalı ve ılık içecekler tüketmesini sağlayarak bol sıvı almasına katkıda bulunmalısınız.

Lifli gıdalar nelerdir ? , Lifli gıdalar listesi ”  yazımıza bakarak bu konuda detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Size yardımcı olacak ve fikir verecek diğer yazılarımızı da paylaşıyoruz. Başlıklara tıklamanız yeterli olacaktır.

Kabız Olan Çocuklarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kabız olan bebeğe ve Kabız olan çocuklar dışkılamada acı çektiklerinden dolayı kakasını tutma eylemini gerçekleştirebilir. Böyle durumlarda çocuklarınızın lif bakımından zengin gıdalar ve bol sıvı almalarını bakımından ciddi hassasiyetler göstermeniz gerekmektedir. Çocuklarınıza durumu anlatıp korkutmadan onları dışkılama eylemleri için hazırlamanız gerekmektedir. En önemlisi çocuklarınızı ağır ve sancılı geçen kabızlıkları var ise mutlaka bir doktora götürmenizi öneririz. Uygun tedavi yöntemleri ile daha az sancılı geçen bir kabızlık süreci ve tedavisi atlatarak kurtulabilirler.

Kabız olan bebeğe ne yapılır ?

Kabız olan bebeğe ne iyi gelir ?

Kabız olan çocuklarda tuvalette oturtmaya çalışmak çok önemlidir. Tuvaletten kaçan çocukları uygun bir dille rahatlatarak sık sık tuvalete çıkmaya çalıştırılmalıdır. Yemeklerden sonra tuvalette yönlendirilmelidirler. Aynı zaman da ılık içecekler içirerek bağırsaklarını rahatlatmanız önemlidir. Ilık bir banyo yaptırabilirsiniz ve banyodan sonra rahatlayan bağırsaklardan dolayı bebeğiniz tuvalette oturtularak dışkı yapabilmesi için fırsat verilmelidir.

1 yaşından küçük olan çocuklarınızda kabızlık sorunu var ise anne sütüne ek meyve suyu verebilirsiniz tabi belirli oranlar dahilinde doktorunuza danışarak verebilirsiniz. 4 aylıktan büyük olan bebekler için ise günde iki kez lif içeren bebek mamaları da ilave edebilirsiniz. 1 yaş üzeri çocuklar için meyve sularını artırmalısınız. Bol miktarda lif içeren besinler vermelisiniz. Aynı zaman da kabızlığa neden olan süt, dondurma, peynir, pişmiş havuç ve yoğurdu azaltmanız tavsiye edilir.

Ilık duş, ılık meyve suları ve lifli gıda verimlerinden sonra da çocuklarınızda kabızlık sorunu devam eder ise mutlaka bir hekime başvurmanız önerilir. Çocuklarda tuvalet eğitimi de kabızlık açısından çok önemlidir. Canı yanan çocuk tuvalete gitmek istemez. Bu durumu en sağlıklı bir şekilde bebeğinize uygulamanız gerekmektedir.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.