Netteki Blog

Hamilelik Belirtileri İlk Ne Zaman Başlar?

28.02.2023
349
Hamilelik Belirtileri İlk Ne Zaman Başlar?

Çocuk sahibi olmak isteyen kadınların da, çocuk sahibi olmaktan korkan kadınların da en büyük merakı regl dönemlerinin gecikmesi ile başlar.

Bu durum her kadına “acaba hamile olabilir miyim?” heyecanını yada endişesini yaşatmaktadır. Bu nedenle hamilelik belirtilerini ve bu belirtilerin ne zaman başlayacağını sizler için paylaşmak istiyoruz.

Sperm ve yumurta yardımıyla döllenme gerçekleştiği taktirde, anne karnında bir oluşum başlar. Bu oluşmaya bağlı olarak kadınlarda bazı belirtiler gözlemlenmektedir. Bu belirtiler çoğu kadında ilk aylarda kendini göstermektedir.

Hamilelik Belirtileri İlk Ne Zaman Başlar?

Midede bulantı hissi veya rahatsızlık

Regl gecikmesi

Baş dönmesi veya sersemlik hissi

Denge kaybı

Yorgunluk

Sürekli devam eden uyku hali

Duygusal değişimler

Göğüslerde hassasiyet

Tuvalete daha sık çıkmak

Kısa süreli vajinal kanamalar. Bu kanamalara yerleşme kanaması adı verilmektedir ve döllenme gerçekleştikten sonra meydana gelmektedir

Hamilelik belirtileri arasında yukarıda saydığımız durumlar bulunmaktadır. Hamilelik belirtileri ilk ay başlayabileceği gibi bazen ise hamilelik boyunca hiç yaşanmaz

Ayrıca kişiden kişiye değişmekte olan bu belirtiler, hamileliğin kesin olduğunu da göstermez. Zira aynı belirtiler kadınların regl dönemlerinde gözlemlenmektedir.

Veya basit bir soğuk algınlığı yada hava değişimi de aynı belirtilere sebep olacaktır. Bu nedenle öncelikle yapmanız gereken şey eczaneden bir gebelik tesli alarak uygulamaktır.

Ancak gebelik testleri de bazen yanıltıcı bilgiler verebilmektedir. Bu yüzden yüzde yüz bir kesinlik elde edebilmek için bir sağlık kuruluşunda detaylı kan tahlili yaptırmalısınız.

Bu kan tahlillerinin sonucu hamile olduğunuzu gösterse bile genede bu belirtileri hiç yaşamayabilirsiniz. Belirttiğimiz gibi bu her anne adayında farklılık göstermektedir.

Aşerme, kokulara karşı duyarlılık, kabızlık, ani duygu değişimleri , bazı yiyeceklerden tiksinme gibi diğer belirtiler ise hamileliğin ilk aylarından ziyade ilerleyen dönemlerde kendini göstermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.