Netteki Blog

Nasihat sözleri etkileyici anlamlı ve kısa resimli

28.02.2023
550
Nasihat sözleri etkileyici anlamlı ve kısa resimli

Sözler, o söylenmek istenen sözlerdeki özler… O sözleri dinlemeyen, sızlanan, nazlanan gençler, küçükler. Büyüklerimizin sözlerinin önemini, değerini, manasını, özünü bilmeyen, öğrenmek istemeyen küçükler.

Atalarımızın, büyüklerimizin söylediği o sözler yüzyıllar geçmesine rağmen hayatımızda, şarkılarda, türkülerde hep karşımıza çıkar.

Elbette merak edenler araştıranlar ne demek istediklerini anlamışlardır. Araştırılmazsa bilemezsin, bilemezsen bilgi sahibi olamazsın.

Bildiğinde ise artık o kişi için o sözler bir değer haline gelir. Bilgisizlik ilgisizlikten doğar. Bu yüzden büyüklerimizden duyduğumuz nasihatleri eğer araştırır manasını öğrenirsek doğruyu buluruz.

Dinlemediğimiz zaman gün gelir, keşke dinleseydim şimdi bu duruma düşmezdim diyoruz. Belki atalarımız, büyüklerimiz bizim kadar okuyamadı, eğitim alamadı.

Şunu unutmayalım ki bizim yaşımız kadar onların tecrübeleri var. O zaman bir nasihat dinlemeye ne dersiniz?

Hiçbir Yaraya Merhem Olamamışsan Eğer, Yaran Olduğunda Kimseye Merhem Sorma

Merhem yarayı tedavi etmek için kullanılır. Ama burada anlatılmak istenen bu değildir. Derdi, Sıkıntı olan çok kişi vardır.

Hasta olan, eli ayağı tutmayan, yürüyemeyen bir yardım eli bekleyen… Maddi ya da manevi olarak yardım edecek birileri varken, görmezden gelenler, bana ne diyenler maalesef çok.

Ama unutulmamalıdır ki sahip olduğumuz her şey bize bu dünyada emanettir. Bugün birinin derdine tasasına koşmayan, yarın başına geldiğinde kimseyi bulamayacaktır.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.