Netteki Blog

Resimli hz. Ali sözleri ve mesajları

28.02.2023
355
Resimli hz. Ali sözleri ve mesajları

Dini açıdan ve hayata bakış açısından peygamberlerimizin sözlerini ve dualarını çok önemseriz. Çünkü onlar bizim için yol gösterici olarak gönderilmişlerdi ve günümüze kadar da gerek sözlü gerek yazılı olarak hatta şu zamanlarda resimli sözler olarak paylaşılarak devam etmiştir.

Özellikle sosyal medyada ve telefonlarımıza gelen mesajlarda Hz. Ali’nin ve Hz. Muhammed’in sözlerine sıkça rastlamaktasınızdır.

Onların sözleri hadis, yaptıkları sünnetti. Bu yüzden bunları paylaşmak hem bir insanlık görevidir hem de Müslümanlık görevidir.

Peygamber efendilerimizin sözleri paylaşılırken son zamanlarda artık bol resimli ve onların yüzlerini temsil edilmiş resimlerle paylaşımı yapılmaktadır.

Resimli Hadis Paylaşmak Neden Daha Etkilidir?

Hz. Ali’nin sıkça kendi resmi üzerinde hadisleri ve yaptığı sünnetler paylaşılmaktadır. Bunun sebebi insanlar üzerinde düşünce algısının daha sabit olmasını sağlamaktır.

Başka bir örnek verilecek olursa yine Hz. Ali’nin sözleri resimle ilişkilendirildiğinde bir kılıç resmedilebiliyor. Tüm bunlar Hz. Ali’yi çağrıştırdığından ve okuduğumuz mesajdan sapmamaktır.

Sözler daha anlamlı ve kalıcı olunması isteniyorsa resimle bütünleştirildiğinde daha etkili sonuçlar gözlemlenebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.