Netteki Blog

Ünlü yazar Nazım hikmet sözleri resimli

28.02.2023
308
Ünlü yazar Nazım hikmet sözleri resimli

Büyük Türk Şairi Nazım Hikmet Ran 15 Ocak 1902 Selanik doğumludur. Bahriye Mektebi mezunu olan genç Nazım üst üste yakalandığı zatülcenp rahatsızlığı yüzünden mesleğini icra edemez.

Bahriye Mektebinde öğretmeni olan Türk Şiirinin önemli isimlerinden Yahya Kemal Beyatlı ilk şiir denemelerinde yol göstericisi olmuştur.

Nazım Hikmet savaş, Anadolu insanının mağdur ve yoksulluğunu şiirlerinde anlatırken; aynı zaman da savaşın isimsiz kahramanlarını, Anadolu halkının olgunluğunu, gönül zenginliğini de şiirlerine taşımıştır.

Duyarlı, coşkulu, özgün bir dili vardır. Her ne kadar yaşadığı yıllarda ünü ülkemizin dışına taşsa da; ölümünden bu güne halen eserleri dünyanın pek çok ülkesinde basılmakta, farklı dillere çevrilmekte, edebi popülerliği yükselerek devam etmektedir.

Nazım Hikmet Sözleri

Aynı zamanda büyük aşkların, büyük şairidir Nazım Hikmet. Nazım Hikmet sözleri ile halen insanlar birbirlerine sevgilerini, bağlılıklarını, kırgınlarını ifade ediyorlar.

Nazım Hikmet sözlerinden hazırlanmış, derlenmiş yüzlerce söz sanal ve sosyal medya da dolaşmaktadır.

Sadece aşk, sevda, bağlılık hakkında değil; barış, memleket özlemi, küskünlük, masumiyet temalarında yazdığı şiirlerin mısraları alıntılanarak Nazım Hikmet sözleri olarak sayısız bültende, blogda, sosyal medya da varlığını sürdürmekte, son derece ilgi görmektedir.

  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.