Netteki Blog

cipsin yanında ne gider? Hangi Soslar Yapılır?

28.02.2023
965
cipsin yanında ne gider? Hangi Soslar Yapılır?

Cips en sevilen atıştırmalıkların başında gelir. Evde oturup televizyon izlerken, en keyifli dizileri izlerken keyfinize keyif katacak, mısırlı, patatesli, pirinçli cipsler size mutluluk verecek.

Cips yerken sade yemeyi tercih edebilirsiniz ya da çeşitli soslarla renklendirebilirsiniz, tabi ki içecek olmadan olmaz. Soğuk içecekler, meyve suları, kola en güzel içeceklerdir.

Cips İle Yenebilecek Soslar Nelerdir?

Salsa Sosu; domates, jalapeno biber, kekik, salça, sarımsak, soğan ve zeytinyağı ile hazırlayabilirsiniz.

Yoğurtlu Cips Sosu; yoğurt, soğan, kekik, kuru nane, kırmızıbiber ve tuz ile hazırlayabileceğiniz yoğurtlu sos cips yanında yenebilecek en güzel soslardandır.

Avokadolu Dip Sos; avokado, soğan, domates, ketçap, limon suyu, sıvıyağ ve tuz ile hazırlayabilirsiniz.

Tavuklu Dip Sos; tavukları, pul biber, karabiber ve tuz ile birlikte haşlayın, sudan çıkarıp soğumasını bekleyin daha sonra küçük parçalara ufalayıp blenderden geçirin.

Üzerine krem peynir, mantar ve mayonez ekleyip tekrar blenderden geçirin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine doğranmış yeşil zeytin ve dolmalık fıstık ekleyin, dereotu ve kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.

Zeytinli ve Cevizli Dip Sos; Ekmekleri elinizle küçük parçalara bölün, içine yoğurt, mayonez, süt ve çekirdeksiz zeytin, sarımsak, maydanoz ve ceviz ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı blenderda ezin ve servis tabağına koyup afiyetle yiyin.

Beyaz Peynirli, Baharatlı Dip Sos; fasulye, beyaz peynir, yoğurt, sarımsak blenderda ezilir, tuz, beyaz biber, limon suyu, baharatla birlikte tekrar blenderdan geçirilir ve cipslerinizi batırarak yiyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.