Netteki Blog

Lavabodan Silikon Lekesi Nasıl Çıkar?

28.02.2023
732
Lavabodan Silikon Lekesi Nasıl Çıkar?

Silikon kullanımı kolay olan bir üründür. Yalıtım yapabilmesi ve suya karşı dayanıklı olmasından dolayı lavabolarda kullanılmaktadır. Oldukça güçlü bir yapıştırma özelliği vardır ve çabuk kurumaktadır.

Bu özellikler aslında bir avantaj olsa da bazı durumlarda leke oluşturmasıyla dezavantaj olarak görülmektedir.

Lavabonuzda kendine yer edinmekte olan silikon lekesi aslında çok sinir bozucu bir duruma dönüşebilir.

Bu durumu önlemek için ise yapabileceğiniz bazı yöntemler mevcut. Bu yöntemlerin etkisi ise lekenin ne zaman oluştuğuna bağlıdır. Uygulamanın hemen ardından oluşan lekeler, silikon sertleşmeden önce kolaylıkla çıkarılabilir.

Silikon Lekesini Çıkarmak İçin Yapmanız Gerekenler;

Silikon lekesi eğer uygulama sırasında oluştuysa, leke sertleşmeden ıslak bir bez yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Silikon lekesi oluşalı bir süre olduysa ve silikon sertleşmeye başladıysa, üzerine deterjan dökerek köpürttüğünüz bir bez ile yüzeyi silmeniz gerekiyor

Silikon uygulamasının ardından uzun bir süre geçtiyse ve silikon lekesi tamamen kurumuş durumda ise yapmanız gereken şey bu lekenin üzerini sert bir cisim yardımıyla kazımanızdır. İsteğe bağlı olarak jilet veya maket bıçağı da kullanabilirsiniz.

Burada asıl önemli olan nokta kazıma işlemini yaparken sivri olan kısımları zemin ile temas ettirmemeniz. Bu duruma dikkat etmezseniz lavabonuzun içinde yeni çizikler ile karşılaşabilirsiniz ve bu istenmeyecek bir durumdur.

Kazıdığınız yüzeyde bazı kalıntılar kalacaktır. Bu kalıntıları çıkarmak için ise silikonu sökmeye yarayan bazı kimyasal maddeler kullanmalısınız.

Eğer bu kimyasal işine girmek istemiyor iseniz eczanelerden alkol alabilirsiniz. Aldığınız alkolü lekenin kaldığı bölgeye uyguladıktan sonra yumuşaması için bir süre bırakmalısınız.

Bu beklemenin ardından ise yapmanız gereken tek şey lekeyi ovalayarak çıkarmak. Bu ovalamayı ise isterseniz bulaşık süngeri ile istersenizde bir zımpara ile yapabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.