Netteki Blog

Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

28.02.2023
411
Pas Lekesi Nasıl Çıkar?

Kullanmakta olduğumuz metal ürünler zaman içerisinde oksitlenme yaşayarak pas oluşturur. Bazen bu paslar kıyafetlerimizin,halılarımızın hatta koltuklarımızın lekelenmesine ve görsel açıdan kötü durmasına sebep olur.

Pas lekeleri pek çok kişinin korkulu rüyası haline gelmiştir ancak korkmanıza hiç gerek yok! Çünkü sanılanın aksine bu lekeleri çıkarmak o kadar da zor değil. İnatçı pas lekeleri için ne yapmanız gerekiyor hep birlikte bir göz atalım.

1. Limon Suyu ve Tuz Mucizesi

Üzerinde pas lekesi olan eşyanızın üzerine yarım limonun suyunu sıkın. Ardından üzerine biraz tuz serpiştirin ve 5 ila 10 dakika bekleyin.

Bu mucizevi tarif pas lekelerinden kurtulmanızı sağlayacaktır. Bekleme süreniz dolduğunda tek yapmanız gereken leke olan bölgeyi yumuşak bir bez yardımı ile ovalamak. Tek ovalamada çıkmıyor ise bir kaç kez bu işlemi tekrarlayın.

2. Beyaz Sirke İle Pas Lekesi Çıkarma

Pas lekesinin olduğu yüzeye veya kumaşa bir miktar sirke dökün. Biraz bekledikten sonra sıcak su ile ıslatılmış bir bez yardımı ile sirkeyi ovalayarak durulayın. Ovalama işlemini bir kaç kez tekrarladıktan sonra pas lekesinin çıktığını fark edeceksiniz.

3. Halınızda Bulunan Pas Lekesini Çıkarma

Halıya bulaşan pas lekeleri diğerlerine oranla daha zor çıkmaktadır. Ancak bir saat gibi kısa bir sürenizi ayırarak bu kötü görünümlü lekeyi halınızdan temizleyebilirsiniz.

Yapmanız gereken öncelikli şey halıya yerleşmiş olan pası kazımanız. Bunu yapmak için kullanmadığınız bir kartınızdan veya spatula gibi sert cisimlerden yardım alabilirsiniz.

Bu aşamayı gerçekleştirdikten sonra lekenin direkt olarak üzerine veya bir bulaşık süngeri aracılığı ile bulaşık deterjanı uygulayın.

Eğer halıya direkt olarak bulaşık deterjanı dökeceksiniz genede üzerine bir bulaşık süngeri bastırmanız gerekiyor.

Lekenin üzerinde bir süre beklettikten sonra bulaşık süngeri bu lekeyi emecektir. Dilerseniz ovalama işlemini bu aşamadan sonra uygulayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.