Netteki Blog

Kedi Nasıl Eğitilir? Kısaca

28.02.2023
245
Kedi Nasıl Eğitilir? Kısaca

Kedi Nasıl Eğitilir? Kısaca 

Kediler nasıl eğitilirler? Aslında biraz başına buyruk ve özgür bir hayvan olan kedilerinizi nasıl eğitebileceğinizle ilgili tavsiyeler verdiğimiz yazımızda sizin ve kedinizin iyiliği için gereken şeylerden bahsettik. Eğer kediniz kusuyor ise ” kedim kusuyor mama yemiyor ” makalemize bakabilirsiniz.

Tuvalet eğitimi: kedinize tuvalet eğitimi vermek için günlerce uğraşmanıza kesinlikle gerek yok. Kediler doğuştan tuvalet eğitimi olan hayvanlardır.

Kedinizi alıp kumunun içinde patileriyle karıştırmasını öğretin. Gerisini izleyin. Kediniz kumun içine girecek ve karıştırmaya devam edecek. Daha sonra tuvaletini kumuna yapıp kendisi çişini gömecektir.

Komutlar: kedinizin sürekli mutfak tezgahına atlamaması ya da yemek sofranızın üzerine çıkmaması için komutlar vererek eğitmelisiniz.

Örneğin yemek sofrasına zıplamak istediğinde sürekli aynı ses tonlaması ve ritimle ‘’hayır’’ demelisiniz. Kedinize hayır komutunu öğretmek birçok alanda işinize yarayacak ve sizi dinleyen bir kediye sahip olmanızı sağlayacaktır.

Tırmalama: kedinizin sizi tırmalaması yine hayır komutuyla önüne geçebileceğiniz bir durum. Ancak oyun amaçlı kediniz sizi çiziyorsa bu sizi tutmak istediği için yanlışlıkla atılan çiziklerdir.

Kedinizle oynarken ellerinizin yada vücudunuzun çizilmemesi için kedinizin tırnaklarını kesmelisiniz. Mobilyalarınıza zarar verip tırnaklarını törpülemeye çalışan kediniz için ise bir tırmalama tahtası edinmeniz gerekiyor.

Tırmalama tahtası sayesinde kediniz mobilyalar yerine bu tahtada tırnaklarını törpüleyecektir. Bunun eğitimini de yine mobilyaya yöneldiği an hayır komutunu vererek ve tırmanma tahtasına yönlendirerek verebilirsiniz.

Ayrıca tırmanma tahtasını kullandığı her sefer için kedinize ödül bisküvisi vererek onun gönlünü kazanmış olacaksınız.

Kedinizin sizi dinlemesini sağlamak için ona sert emirler vermek yerine onun hoşuna gidecek bir eğitmen olmalısınız. Onayladığınız bir hareket yaptığında onu sevmeli ve göz kontağı kurmanız gerekiyor.

Kucak eğitimi: kediniz daha yavruyken kucak eğitimi vermeniz çok önemli. Kedinizi sevebilmeniz ve ona sevginizi hissettirebilmeniz için kucağınıza alışması gereklidir.

Bunu da yavruluk döneminde aşılayabilirsiniz. Yavruyken kucağınızda durmak istemeyen ve kaçmaya yeltenen kedinizi kucağınızda zorla değil de ikna yöntemi ile tutmalısınız.

Onu severek, sakinleştirerek kucağınıza alıştırırsanız hem kedinizi sevmeniz hem de taramanız daha kolay olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.