Netteki Blog

Yavru Köpekler Ne Kadar Uyur?

28.02.2023
332
Yavru Köpekler Ne Kadar Uyur?

Bir köpeği uyurken izlemek kadar huzur verici bir şey olamaz, hele bir de yavruysa. Şekilden şekle girişleri kıvrılmış olan yatışları ve masum uyuyuşlarını görmek insan ruhuna huzur veren bir manzaradır.

Köpeklerin de diğer bütün canlılar gibi uykuya ihtiyaçları vardır. Özellikle yavru köpeklerin daha sağlıklı olmaları için düzenli uyku ihtiyaçları oldukça önemlidir. Yavru köpeklerin yetişkin köpeklere oranla daha fazla uykuya ihtiyaçları vardır.

Bütün gün koşturmaktan, oyun oymaktan, yaramazlık yapmaktan yorulan ufaklık bütün yorgunluğunu uykuda atacaktır.

Uyurken onun vücut dilini gözlemlemenizin faydası vardır. oyun ve yaramazlık faslının ardından uyuması için güvenli bir bölgede olması onun çok daha rahat uyumasını sağlayacaktır.

Düzenli olan uykusu günlük yaşantısını da düzenli olarak geçirmesine yardımcı olacaktır. Evinizde yavru köpek için bir köşede ona özel bir yatak hazırlamanız önemlidir. Rahatça hareket edip uyuyabileceği bir sepet veya yatak son derece uygun olacaktır.

Uyku süresi yavru köpekler için daha uzundur. Çünkü yavru köpeklerin tıpkı bebekler ve çocuklar gibi yetişkinlere göre daha fazla uyumaya ihtiyaçları vardır. Genel olarak değerlendirecek olursak yavru köpekler günde 12 ile 18 saat uyurlar.

Uyku sürelerimin yarısından fazlasını hafif uykuda geçiren yavru köpekler, bu sürenin geri kalan kısmında derin uykuya dalarlar.

REM uykusu denilen bu derin uykuda dış etkenlere tamamen kapalıdırlar. Sesleri duymazlar, etrafında olan hareketleri hissetmezler. Derin uykuya geçtikleri zaman hareket etmezler. Gördükleri rüyaları da bu derin uyku sırasında görürler.

Yalnızlıktan nefret eden köpek yavrunuzu onunla ilgilenip oynadıktan sonra yatağına bizzat kendiniz yerleştirin. Uslu durmasını ve uyumasını ima edecek tavır ve sözlerle onu yatırın.

Annesinden ve kardeşlerinden ayrılan bir yavru ara sıra avaz avaz bağırarak uyanabilir. Yatağın dışına çıkmış, idrar veya kakasını yapmış olabilir.

Bu davranışları ailesinden ayrılmış bir yavru için hoş görülecek davranışlardır. Tepki vermeden ve kızmadan yatağını düzeltin. Şefkat gösterip okşayarak yatağına tekrar yatırın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.