Netteki Blog

Pidenin yanına ne gider ?

28.02.2023
6.911
Pidenin yanına ne gider ?

Pidenin yanına ne gider ?

Pidenin yanına en iyi gidecek bir çok farklı lezzeti sizlere sunacağız. Biliyorsunuz ki pide Türk mutfağının vazgeçilmez ve özel lezzetidir . Daha çok Bafra pidesi , Karadeniz pidesi olarak popüler olsa da her yörenin farklı bir tarifi vardır . Mutfağımızın zengin seçeceğe sahip olmasının kuşkusuz en güzel yanlarından biri de budur.

Pidenin oldukça fazla çeşiti vardır : en başta kapalı ve  açık pide ,kıymalı, kuşbaşılı, sucuklu, kavurmalı ya da pastırmalı; ister peynirli, taze otlu ya da yumurtalı fark etmeksizin herkesin damak zevkine göre mutlaka bir pide çeşidi bulmak mümkün.

Malum pandemi döneminde herkes hamur işlerine daha fazla ilgi duydu . Pide de bu lezzetlerden biridir. Bu kadar fazla alternatifli olan pidenin yanında ne yenir ? Sorusunu sizler için cevapladık . Menünüzü ister beş çayı , ister akşam ve yarın davet sofrası olarak düzenleyin. Söyleyeceğimiz yemekleri kombine etmek , yapmak tamamen sizin damak zevkiniz ve tercihinizdir.

Not olarak şunu söyleyelim ; pideyi çok seviyor fakat yapacak vaktiniz yok ise ya da aniden misafiriniz gelecekse her markette farklı çeşit dondurulmuş pideler bulunuyor , onları da tercih edebilirsiniz.

Pide yanında ne yenir ?

  1. Kısır
  2. Söğüş Salata
  3. Mantar Çorbası
  4. Közlenmiş Patlıcan Salatası
  5. Yoğurtlu Ispanak Çorbası
  6. Komposto ve ya Hoşaf
  7. Patates Salatası

1- Kısır

Özellikle gün menülerinin en popüler soğuk salatalarından kısırı sevmeyen yok, hem yapımı oldukça basit hem de ekonomik . Ayrıca sadece beş çayı ya da gün toplantılarınıza değil ; davet sofraları için de bu lezzet pidenizin yanına en yakışan lezzet olacaktır. Şık ve derin bir sunum kasesinde sunmanızı öneririz.

2- Söğüş Salata

Pidenizin yanında salata olarak Söğüş salata tercih edebilirsiniz .   doğranan domates , biber ve salatalıktır. Bu sebzeleri sofranıza koyarak güzel bir sosla birlikte pidenizle beraber tüketebilirsiniz. Hatta bunlara ek olarak nane eklemizi öneririz . Hem menünüzü daha fazla kalori olmasını engeller .

3- Mantar Çorbası

Davet sofrası ya da tam bir menü oluşturacaksanız başlangıç olarak çorba tercihiz mantar çorbası olabilir. Hem protein bakımından zengin hem de oldukça doyurucudur . Pideniz peynirli ve ya etli olsa bile hepsinin lezzetine uyum sağlar .

4- Közlenmiş Patlıcan Salatası

Biliyorsunuz ki hem et hem de ızgara yanına közlenmiş patlıcan salatası oldukça fazla yakışır . kıymalı ya da kuşbaşılı pideleriniz içinde közlenmiş patlıcan salatasını tercih edebilirsiniz .  Sofranızda bu lezzeti hem salata hem de soğuk meze olarak kullanabilirsiniz .

Pidenin yanına ne gider ?

5- Yoğurtlu Ispanak Çorbası

Eğer klasik çorbalardan sıkıldıysanız menünüze yoğurtla ıspanak çorbasını ekleyebilirsiniz .  Hem midenizi rahatlatır hem de sağlık deposu olan bu çorba oldukça ferahlatıcıdır .  Bulunduğunuz mevsime göre ıspanak yerine pazı veya başka bir yeşillik tercih edebilirsiniz .

6- Komposto ve ya Hoşaf

Evde bulunan kuru meyveleriniz ile yapabileceğiniz kolay tarif olan komposto veya hoşafı ;  asitli veya sağlıksız içecekler yerine yapmayı tercih edebilirsiniz . Hem midenizi arıtmaz hem de şifa deposudur .

7- Patates Salatası

Pideleriniz  pişerken patatesi haşlayıp kolayca patates salatası yapabilirsiniz .  Hem beş çayına hem de akşam sofralarınıza rahatça bu lezzeti ekleyebilirsiniz .  Yapımı oldukça pratik olan hem de tok tutan bu salata ile  menümüzü tamamlamış  olursunuz .

Şimdiden önerdiğimiz tarifleri deneyen herkese afiyet olsun sağlıklı mutlu günler dileriz  .

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.