Netteki Blog

Mutfak Dolabı Modellerinde Sade Renklerinde

28.02.2023
255
Mutfak Dolabı Modellerinde Sade Renklerinde

Mutfak dolabı boyutları ve renk tercihleri ile oldukça seçenekli ve tercihi zor bir üründür. Mutfak dolaplarının farklı çeşitlerinden ziyade renkler tercihlerinin evlerin havasına olumlu katkılar yapılması sağlanmalıdır. Bu noktada belli başlı kriterlerin sağlanması gerekir.

Mutfak Büyüklüğüne Göre Renk Tercihleri

Mutfak dolapları mutfağımız içerisindeki bir duvarı tamamen kaplayacak şekilde, tesisat ve elektrik sistemi kurulmuştur. Küçük mutfaklar için renk tercihleri oldukça önemlidir.

Dar ve sık gösterebilen renklerin tercihlerinden uzak durulması gerekir. Mutfak dolaplarını daha geniş ve ferah gösteren renkleri tercih edebilirsiniz.

Büyük mutfaklarda ise dolapların renklerinin tercihlerinde ise daha geniş gösteren renkler tercih edilmemelidir.

Kısacası dar ve küçük mutfaklar için canlı ve sıcak renkler tercih edilmelidir. Bu sayede mutfaklar daha geniş görülür. Büyük mutfaklarda ise mutfak dolapları daha sade renklerden oluşabilir.

Işık ve Güneş Alması

Mutfaklarınız güneş ışığını direk alıyorsa koyu renkleri tercih edebilirsiniz. Koyu renklerin tercih edilmesinde duvar ve diğer mobilyaların renklerinin koyu renkte olmamasına dikkat edin.

Güneş ışığı almaması ve ışıklandırmanın yetersiz olacağı durumlarda ise açık renkleri tercih etmelisiniz. Burada yine mutfağınızın büyüklüğü önemlidir.

Büyük mutfaklarda koyu renkler tercih edilebilir ancak gerek güneş ışığını güzel alması gerekse de ışıklandırmanın yeterli olması önemlidir.

Açık Mutfaklar

Açık yani salon ya da oturma odası ile birleşen mutfaklarda salon veya oturma odası takımlarınızla uyumlu renkleri tercih edebilirsiniz. Bu tarz mutfakların büyük olması tercih edilir.

Elbette mutfakların ve odaların boyutları son derece önemlidir. Özellikle bar masalı ve bar tabureli mutfak masası olan açık mutfaklarda canlı ve farklı renklerin kullanılması ideal olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.