Netteki Blog

Muhabbet Kuşlarında Tırnak Bakımı

28.02.2023
315
Muhabbet Kuşlarında Tırnak Bakımı

Muhabbet kuşu sahipleri kuşların her bakımlarında da sorumludurlar. Bir hayvan beslemek sadece yemini suyunu vermekle biten bir sorumluluk değildir.

Onun psikolojik gelişimi fiziksel gelişimi sağlık kontrolleri gibi önemli konularda da huzurlu bir ortamda büyümesini sağlamak dışında fiziksel bakımını da üstlenmek zorundasınız.

Muhabbet Kuşlarının Tırnak Bakımları

Her hayvanda olduğu gibi muhabbet kuşlarında da yapılması gereken ve dikkat edilmesi gereken bir takım bakım kuralları bulunmaktadır.

Her hayvana özgü değişen bu bakım kuralları içerisinde muhabbet kuşlarının özellikle tırnak bakımları son derece önemlidir.

Uzayan tırnaklar muhabbet kuşlarının tünemelerinde zorluk çıkaran durumlardır. Bu nedenle kuşunuzun rahat etmesi ve sorun yaşamaması için belli aralıklarla tırnaklarını kısaltmanız gerekmektedir.

Kesilmesi gereken zamanı nasıl anlayacağınız diye merak edenler için kuşunuzun tırnaklarının kafesin tülüne, üzerinizdeki kıyafetlere, halıya gibi yerlere takılması durumunda artık kesmeniz gerektiğine işarettir.

Tırnak kesimi oldukça önemlidir. Hiç bilmediğiniz bir durum ise ilk yapmanız gereken bir veterinere giderek ilk olarak uzman eşliğinde kestirmeniz ve öğrenmenizdir.

Yanlış bir uygulama kuşunuzun hayatına mal olabilmektedir. Bu nedenle kendi kendinize deneme yanılma yoluyla öğrenebileceğiniz bir durum değildir.

Muhabbet kuşunuzun tırnaklarını keserek ucu keskin bir tırnak makası ile uç kısımlarından oval bir şekilde kesmelisiniz. Fazla derine girmemeye özen göstermelisiniz. Nedeni ise kılcal damarlara zarar verebilme durumunuzun olmasıdır.

Muhabbet Kuşunun Tırnak Kesim Aşamaları

Hayvan bakımından en önemli konulardan biridir fiziksel bakımları. Özellikle muhabbet kuşlarının ayakları üzerinde rahatlıkla durabilmeleri ve doğru tünemeleri için tırnaklarının düzgün bir şekilde kesilmiş olması gerekmektedir.

Daha önce bu işi yapmayan biri için son derece dikkatli olması gereken bir işlem olduğunu söyleyebiliriz. Kuşunuzun ürkütmeden kucağınıza almanızda fayda var. Sonrasında tırnak makası ile tırnak uçlarından oval bir şekilde tırnaklarını kesebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.