Netteki Blog

insan hakları ile ilgili kompozisyon örneği

28.02.2023
739
insan hakları ile ilgili kompozisyon örneği

İnsan hakları sayesinde Dünya genelinde milyarlarca insanın diğerleriyle aynı şartlarda olmasa da, aynı değere ulaşması için çaba sarf edilmiştir.

Açlıktan ve susuzluktan hayatını kaybeden insanların bulunduğu toplumlarda ilerleme kaydedilebilmesi amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.

Bunların her biri genele hitap edilebilmesi ve insanların yaşama haklarının özelliğini ortaya çıkaracaktır.

Bir kişinin bu gezegendeki yaşamı, başkalarına zararlı olunmadığı sürece farklı bir kişiden az veya fazla öneme sahip değildir.

Bunun bilincinde olunması, her çalışmanın da sadece belirli gelişmiş bölgelerde değil, geri kalmış bölgelerde de aynı başarıyla sürdürülebilmesini mümkün kılacaktır.

İnsanlara işkence etmek, onları köle olarak kullanmak, istemedikleri koşullarda çalışmaya zorlamak, yaşama haklarını elinden almak Dünya genelinde yanlış olarak tanımlanıyor.

Bunların tamamı da ülkelerin bünyesindeki yasalar aracılığıyla cezai yaptırıma tabii tutunulabilecek sonuçlar ortaya koyuyor.

Bir yaşındaki çocuğun ve 50 yaşındaki bir kişinin arasında hiçbir şekilde değer açısından fark oluşmamalı ve birinin yaşamı diğerinden önemli olmamalıdır.

Bunun için de mutlaka kurallara göre hareket edilmesi ve herkese uygun özelliklere değinilmesi gerekiyor.

Farklı bölgelerde varlığını devam ettiren ve gelecekte de varlığıyla dikkat çekeceği bilinen topluluklarla karşılaşılmıştır. Yeni düzene uygum sağlayamayarak halen kabile hayatı yaşayan kişilerle etkileşime geçilmemesi gerektiği düşünülüyor.

Böylelikle hem insanların toplumlarının yapısı, onlar istemediği için bozulmayacak, hem de yaşamları istedikleri gibi sürebilecektir.

Günlük hayatta şehirde veya kırsal alanda olması fark etmeksizin, tüm çalışmalarda ve meslek gruplarında saygı son derece önemlidir.

İlk olarak yaşama hakkının göz önünde bulundurulması ve daha sonra da buna bağlı olarak diğer maddelerin uygulanması isteniyor.

Aynı şekilde, seyahat, iletişim, barınma ve daha pek çok seçeneğin de haklar arasında gösterildiği biliniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.