Netteki Blog

Spor hangi saatlerde yapılmalı? Tavsiyeler!

28.02.2023
473
Spor hangi saatlerde yapılmalı? Tavsiyeler!

Doğru beslenme ve spor yaparak sağlıklı hayat tarzına siz de evet diyenlerden olun. Fazla kilolardan kaynaklanan çoğu hastalıklardan dengeli beslenerek ve aktif hayat sürerek uzak durabilirsiniz.

Spor İçin Doğru Zaman

İskoç üniversitelerinin birinde yapılan denemeler çok şaşırtıcı sonuçlar vermiştir. Spor yapılacak saatleri doğru seçmek en az spor yapmak kadar önemli.

Araştırmalar göstermiştir ki, insan vücudu öğlen ve akşam saatlerine doğru daha yüksek ısıya sahip olur. Vücut ısısının yüksek olması spor yapmak için ideal durum anlamına geliyor.

Kaslar daha spora yatkın halde olduğundan alınabilinir tüm travma riskleri de azalır. Öğlen ve akşam saatlerinde yapılan spor sizi daha rahat kılar.

Bu saatlerde ağırlık kaldırma, boks gibi spor dalları yapılabilir. Boşuna olimpiyatçılar antrenman saatlerini akşam saatlerinde yapmıyor.

Vücudumuzun biyoloji saati metabolizmanın hızlandığı saati kendine göre ayarlar. Sabah 7-9 arası vücut ısısı düşük olduğundan ağır spor dalları için uygun değil.

Bu saatlerde nefes darlığı problemi ortaya çıkabilir. Sabah saatleri için yürüme ideal spor sayılmakta. Gün boyu enerji kazandıran yürüme size aynı zamanda kilo kaybettirir.

Kalorileri Sabahları Yakıyoruz

Kalori yakmak isteyenler sabah saatlerinde yemekten önce spor yapmalı. Haftada en az 3 kere ortalama 45 dakika spor yaparak fazla kalorilerinize elveda diyebilirsiniz.

Spor sonrası hemen ağır yemekler tercih etmeyiniz. Bol miktarda su tüketimi spor yaptığınız zaman kayıp olan sıvı kaybını geri verir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.