Netteki Blog

Albino ve Lutino Muhabbet Kuşu Resimleri

28.02.2023
375
Albino ve Lutino Muhabbet Kuşu Resimleri

İnsanlarla en yakın iletişime sahip olan muhabbet kuşları arasında Albino ve Lutino türleri de bulunuyor. Bu türler arasında Lutino muhabbet kuşları, insanlarla diyaloğu yakın olan evcil türler arasında bulunur. Genelde sarı rengine sahip olarak, ayırt edicilikleri de oldukça fazla olduğu söylenebilir.

Lutino türlerinin 1870’li yıllara oranla çıktığı da biliyor. Günümüze kadar bazı genetik özelliklerin değişmesiyle genelde kafes ortamlardaki mutasyonlarıyla, vahşilik yapılarının büyük kısmını da yitirmişledir.

Beslenme düzeni olsun ve genel kişilik yapıları olsun, muhabbet kuşlarından çok ayrılan özellikleri yoktur.

Beslenme olanakları yine yem üzerinden yapılarak ya da onlar için özel satılan türlerden alarak, gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca kafesinin temiz, bakımlı ve büyük olmasına da her zaman özen gösterilmelidir.

Lutino muhabbet kuşlarının aynı zamanda yemlerin, yumuşak gıdalı besinlerin verilmesi ön görülüyor. Bundan dolayı da beslenme hususunda mutlaka ince ve naif davranılmalıdır.

Albino Muhabbet Kuşu

Muhabbet kuşları arasında güvercinlerin daha ufak boylusu olarak tanımlayanlarda olabilir. Albino’lar genelde beyaz renktedir ve bu renkleri süt beyazı, koyu beyaz ya da daha açık beyaz formatlarına göre değişebiliyor.

Yine insanlarla etkileşimi fazla olan evcil ve sevecen yapıya sahip, türler arasındadır.

Albino’ların çok fazla yalnız bırakılmaması ve mutlaka zaman ayırmaya da özen göstermek gerekiyor. İlgilenmek ve aynı zamanda doğru eğitim adımlarını izlemek, Albino’nuz ile aranızdaki bağı oldukça güçlendirecektir.

Çünkü sahiplerine alıştıklarında el ile ya da diğer nesnelerle yapılan komutları daha sağlıklı yaparak, bekleneni vermektedirler.

Her zaman en uygun kafes ortamlarını almalı ve dar olmamasına özen göstermelisiniz. Gerekirse eğitimi rahat ve özgürce ortamı kuşunuz için sağlayarak vermeniz, muhabbet kuşunuzun daha özgür ve güvende hissetmesini de sağlayacaktır.

Yemler ile ve yem dışında uygun besinleri de vererek, beslenmesini sağlayabilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.