Netteki Blog

Terrier Yavru Köpek Bakımı

28.02.2023
235
Terrier Yavru Köpek Bakımı

Evde yaşaması ve bakım yapılması kolay olan köpek cinsleri arasında terrier de bulunuyor. Tüylerinden yola çıkacak olursak bakımının önemli olduğunu söylemeliyiz. Kürklü yapısı gereği sürekli olarak fırçalamalara yer vermelisiniz.

Bunun için de sert olmayan fırçalardan faydalanmanız gerekecektir. Göz bakımına de özen göstermelisiniz. Bunun dışında ağız bakımlarının da düzenli olarak su ile yapılması gerekecektir. Ç

ünkü bu bölgelerin lekelenme sorunlarıyla sık sık karşı karşıya kalınıyor. Sürekli olmasa da kuru şampuanlar ile yıkanmasını sağlayabilirsiniz.

Burada kulaklarının da temizliği önemlidir. Mutlaka uygun aparatlardan kulak hijyenliğine de özen göstermelisiniz.

Kulak bakımına yer verilmemesi de ileride ciddi sorunların meydana gelmesini sağlayabilir hatta duyma problemleri dahi yaşanabilir.

Terrier Cinsinin Tüy Bakımları

Evde yaşamaya uygun olduğunu belirtmiştik. Bunun asıl sebepleri arasında da tüylerinin çok fazla dökülmediğini söylemek gerekiyor. Ancak yine de bir takım önlemler alınması faydalı olacaktır.

Yavru olanlarda tüylerin hızlı bir şekilde uzaması söz konusudur. Bu gibi durumlarda mutlaka kısaltmaya gitmeniz gerekecektir.

Aynı zamanda baş kısmında ki tüylerin de toplanması gerekiyor. Çünkü yüz bölgesine özellikle de gözlere zararlı olabilirsiniz.

Gözlerde batmalar ve rahat hareket edememeler sonucunda köpeklerin de huysuz olduğunu göreceksiniz. Bunun önüne geçmek adına toka yardımı ile de toplamanız mümkün. Diğer detaylara göz atacak olursak;

Yavru olanların beslenmesi adına ılık su ile ıslatılmış mamalardan yola çıkmalısınız.

Uyku saatlerinde rahatsız etmemeli ve tam olarak uykusunu almasını sağlamalısınız.

Duygusal bağları kuvvetli olan bu cinslere sevginizi belli etmelisiniz.

Serbest kalmasını ve sürekli olarak hareket etmesine de özen göstermelisiniz.

Özellkle de açık havada hareket etmeyi çok fazla sevdiklerini de belirtmek gerekiyor.

Dışarıdan gelmesi halinde de banyo yaptırabilir ve rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.