Netteki Blog

En İyi Köpek Maması Hangisidir? Sizler İçin Araştırdık!

28.02.2023
270
En İyi Köpek Maması Hangisidir? Sizler İçin Araştırdık!

Köpek maması alırken dikkatli olunması gereken birkaç faktör bulunuyor. Bunlar arasında köpeğin yaşı ön plandadır. Hareketli olup olmaması ve ay içerisinde olması gereken kilonun da detaylarına göz atmalısınız.

Veteriner kontrolün de bu konulara açıklık getirmeniz ve tavsiyelerden yola çıkmanız daha doğru olacaktır. Sonucunda da köpeğin yaşam şartlarına ve biyolojik özelliklerine yönelik doğru mamalardan yola çıkabilirsiniz.

Et ya da tahıl seviyelerine göre tercihte bulunmanız faydalı olacaktır. Şöyle ki kalori seviyeleri de önemlidir.

Kalorisi düşük olduğu için de genel anlamda uzmanların kuru mamaları önerdiği açıktır. Bunlar arasında ön planda olan en iyi mama ise;

• Acana; Yapılan araştırmalar sonucunda köpeklere en iyi gelen köpek mamasının Acana olduğu açıklanmıştır. Dünya çapında dahi tercih edildiği söylemek gerekiyor.

Bu anlamda piyasada satışının çokta ekonomik olmadığını söylemeliyiz. Tahıl seviyelerine göre tercih bulunma hakkına sahipsiniz.

Glisemik indeksinin de düşük olduğunu görüyoruz. Bu anlamda içerisinde bulunan yulaf köpeklerde herhangi bir zarara neden olmayacaktır.

Düşük tahıllı olanlarda yulaf değeri yaklaşık %20 oranında karşımıza çıkıyor. Hem tam olarak doymaları hem de sağlıklı olmaları açısından faydalı olduğu açıktır.

Önerilen Diğer Köpek Mamaları

Acana dışında da önerilen birkaç markadan bahsedebiliriz. Bunların içerisinde Acana kadar ön planda olan Orijen yerini alıyor.

Yine dünya çapında uzmanların araştırmış oldukları ünlü markalardan birisidir. En önemli özelliği ise içerisinde bulunan et seviyesidir.

%90’a kadar et seviyesinin yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. Türkiye pazarında da yüksek fiyatlardan satışına yer veriliyor. Diğer önerilen mamalar da;

• Petit; Veterinerlerin önerisine göre petit üzerinden de tercihte bulunabilirsiniz. Şöyle ki içerisinde tahıl olmadığını söylemek gerekiyor. Tahıl üzerinden beslenmeleyen köpeklerin tercihi halindedir.

• N & D; Orijen ile benzerlik gösteren bir yapıya sahiptir. Şöyle ki yine içerisinde bulunan buğday seviyesinin glisemik olarak düşük bir değerde olduğunu bilmelisiniz. Tahıllı ya da tahılsız olanlardan yana tercihte bulunma hakkına sa sahipsiniz.

• Brit Care; Sık sık reklamlarına da yer verilen ünlü köpek mamaları arasındadır. Tahıl değerlerine sahip olmadığını söylemeliyiz. Direk olarak tahılsız türlerinden seçim yaparak köpeğinizin beslenme programlarına yer verebilirs

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.