Netteki Blog

Kızınıza Koyabileceğiniz Popüler Güzel Kız İsimleri

28.02.2023
344
Kızınıza Koyabileceğiniz Popüler Güzel Kız İsimleri

Zeynep, Elif, Eda, Esma, Firdevs, Havva, Merve, Meryem, Zeliha, Züleyha, Şüheda, Sema ve Selma … Bu isimlerin aradan yıllar da geçse her dönem kullanıldığını görmekteyiz. Bu isimlerin, bundan sonra da popülerliğini yitirmeyeceğini söyleyebiliriz.

Çiçek İsimleri Gözde

• Açelya, Nergis, Nilüfer, Lale, Gül, Çiçek gibi çiçek ve tür isimleri de vazgeçilmezlerimizdendir. Çiçekleri ne kadar sevdiğimizin kanıtı niteliğindeki bu isimler bir ömür boyu çocuğunu çiçek gibi büyütmek isteyen ebevynler için güzel alternatiflerdendir.

• Bahar, Deniz, Yağmur , Yıldız, Su,Toprak… Arkasına doğaya yaslamış bebekler düşünün. Daha güzel ne olabilir ki. Hele ki doğadan bu kadar uzak kalmışken, doğadan kopmak istemeyen anne-babalar için güzel bir seçenek.

• Aybike, Aycan, Ayben , Ayça, Ayda, Aydan, Aydeniz,Aylin , Aysun… ‘Aylı ’ isimler ay parçası gibi bebeklere de bu yakışırdı.

Kur’an’dan İsimler

• Din hayatımızın, geçmişimizin, geleceğimizin büyük bir parçasını oluşturmakta. Görüş farklılıkları olsa da anne-babalar çocuklarına Kuran’dan isimleri her zaman verdiler ve verecekler.

Bu dönemde Kuran’dan isim koymak isteyenlerin tercih ettikleri isimler şunlar; Azra, Aleyna, Beyza,Büşra, Bükre,Duha,Dünya,Cennet,Ecrin ,Esila,Ebrar, Ela, Hayat, İrem, İkra,Kübra, Melike,Melek,Mislina , Nisa , Nur, Neşe,Sema ,Sera, Yüsra,Tuğba…

Bebeğinizin cinsiyetini umursamadan koyacağınız, unisex diye tabir edilen isimlerden Türkiye’de en yaygın olanları da şunlar; Ayhan, Cihan, Deniz, Durdu, Dursun, Elvan, Fikret, Günay, Güner, Güngör, Hidayet, Hikmet, İlhan, İlkay, İsmet, Kamuran, Kudret, Muhterem, Muzaffer, Olcay, Ömür, Özcan, Özgür, Saffet, Satı, Sefa, Servet, Seyhan, Sezer, Şenel, Şerif, Ümit, Yaşar, Yücel, Yüksel, Zülfü, Deniz, Özgür, Barış…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.