Netteki Blog

Yön Bulma Yöntemleri

28.02.2023
317
Yön Bulma Yöntemleri

Hayatın karşımıza ne zaman ve ne çıkarağı hiç belli olmuyor. Bu nedenle belki bir gün karşılaşırsınız diye, yön bulma yöntemlerini sizler için paylaşmak istedik.

1. Kendinizi Kullanarak Yön Bulmak

Gece ile gündüz, yıl içerisinde eşit konuma gelebilmektedir. Bueşitliğin tarihi ise 23 Eylül ve 21 Mart olarak bilinmektedir.

Bu tarihlere diğer bir deyiş ile Ekinoks adı verilmektedir. Bu tarihlerde güneşin doğmuş olduğu taraf Doğu yönü olaran bilinir.

Sağ tarafınızda yer alan kolunuzu Doğu yönüne uzatın. Bunu yaptığınız zaman sol tarafınızda Batı yönü yer alacaktır.

Ayrıca ön kısmınız Kuzey, arka kısmınız ise Güney yönünü gösterecektir. Bu sayede çok pratik bir şekilde yönünüzü bulabilirsiniz.

2. Pusula Kullanmak

Pusula yön bulma konusunda en çok kullanılan yöntemdir. Yanınızda bir adet pusula bulunuyor ise Kuzey yönü N harfi ile, Güney yönü S harfi ile, Doğu yönü E harfi ile,Batı yönü ise W harfi ile belirtilecektir. Bu sayede yönünüzü kolaylıkla bulabilirsiniz.

3. Mezar Taşları Sayesinde Yön Bulmak

Eğer yön bulmak istediğiniz yerde mezar taşları bulunuyor ise çok kolay bir şekilde yönünüzü bulabilirsiniz.

Çünkü müslümanlara ait olan mezar taşlarının başları Batı yönünü, ayak kısımları Doğu yönünü, yüzlerinin olduğu kısım ise Güney yönünü göstermektedir. Ayrıca hristiyanlara air olan mezarların baş kısımlar Güney yönünü göstermektedir.

4. Bir Çubuk Sayesinde Yön Bulmak

Çucuk bile yön bulmak biraz meşaketli bir iştir. Bunun için yapmanız gereken uzun bir çubuk alarak yere dikmeniz ardından ise gölgesini izlemeye başlamanız.

Öğle vakitlerinde gölgeler en kısa haliyle gözükmektedir ve Kuzey yönünü gösterir. Kuzey yönünün zıttında yer alan yön ise Güney’dir.

5. Karınca Yuvaları

Yön bulmanın ilginç bir diğer yöntemi ise karınca yuvalarından yardım almaktır. Çünkü bilinen bir bilgiye göre karınca yuvalarının ağız kısmı Güney yönünü göstermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.